Könyvvezetés és Beszámolókészítés – A KÉSZLET EREJÉIG

Számviteli feladatok a gyakorlatban

6500 Ft

Könyvvezetés és Beszámolókészítés 10. bővített kiadás

Kategóriák: , ,
Kiadás éve

2019

Kiadó

Saldo

Nyilvántartási kód

S-T08/10/2019

Oldalszám

576

Szerző(k)

Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Sisa Krisztina Andrea, Dr. Veress Attila

Könyvvezetés és Beszámolókészítés 10. bővített kiadás

A tankönyv a Mérlegképes könyvelői képzés „Számviteli feladatok a gyakorlatban” című követelménymodulhoz kapcsolódó – kötelező tematika szerinti – ismeretanyag feldolgozását célozta meg, azonban haszonnal forgathatják a pénzügyi-számviteli ügyintéző ill. a vállalkozási és bérügyintézés képzéseken résztvevők is. A kötet az előző 9. kiadáshoz képest jelentős átdolgozáson esett át.

A könyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében. A gyakorlatorientált feldolgozás pedig lehetővé teszi, hogy az ismeretek elsajátítását követően Ön gyorsan képes lesz a mindennapi gyakorlati munka elvégzésére is.

A kidolgozott példákban és esettanulmányokban a gazdasági események könyvelését a főkönyvi számlák „egy lehetséges számlatükör szerinti” számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésével közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható. A főkönyvi számlák elnevezése az éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának egyes sorai figyelembe vételével történt.