IFRS Feladatgyűjtemény 2019

Gyakorló- és vizsgafeladatok

9750 Ft

Gyakorló- és vizsgafeladatok  /Harmadik átdolgozott kiadás

Kategóriák: ,
Kiadás éve

2019

Kiadó

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft.

Nyilvántartási kód

K8570/19

Oldalszám

526

Szerző(k)

Filyó Janka, Lakatos László Péter, László Norbert

Harmadik, átdolgozott kiadás

A piaci folyamatok globalizációjának növekedése megköveteli, hogy a számvitellel foglalkozók széles köre megismerje az IFRS pénzügyibeszámoló-készítés szabályrendszerét és azokat a gyakorlatban is alkalmazni tudja.

Az IFRS-ek elsajátításának az első lépése természetesen az elméleti alapok biztos megismerése kell, hogy legyen. Ez azonban önmagában kevés! Ahhoz, hogy készség szintjén képes legyen a számviteli szakember alkalmazni a standardokat, az is kell, hogy a problémákat meg tudja oldani.

Népszerű kiadványunk, amely 2019-ben új kiadásban jelenik meg, ilyen problémákat szed csokorba. A megújulás jelenti egyrészt az eltelt időszakban bekövetkezett változások átvezetését, ami jónéhány fundamentális témakör szabályozását érintette, így a pénzügyi instrumentumok, a lízing és a mindenkit érintő bevétel elszámolásának témakörét, ezek finomítását, illetve a keretelvek változásainak rögzítését is, másrészt pedig jelenti a korábbi kiadás kibővítését és új köntösbe bújtatását.

A kiadvány célközönsége meglehetősen széles. Szánták ezt a kiadványt a szerzők minden tanulni vágyó hallgatónak: tanuljon akár az egyetemen, készüljön könyvvizsgálónak, aspiráljon az IFRS könyvvizsgálói minősítésre vagy az IFRS mérlegképes könyvelői képesítés megszerzésére, de sikerrel tudják forgatni a vizsgára (éppen) nem készülő gyakorlati szakemberek is, hiszen egy-egy problémakör megértéséhez sokszor a számpélda visz közelebb.