Bejelentés vagy feljelentés?

Pénzmosás megelőzési ismeretek adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők, könyvelők és könyvvizsgálók számára az új Pmt. (2017. évi LIII. törvény) alapján

7980 Ft

2017. június 26-án hatályba lépett hazánk negyedik pénzmosás megelőzési törvénye, a 2017. évi LIII. törvény (új Pmt.)….

Kategória:
Kiadás éve

2017

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Nyilvántartási kód

710

Oldalszám

136

Szerző(k)

Prof. Dr. Gál István László

2009-ben jelent meg először a PENTA UNIÓ gondozásában az elsősorban adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők, könyvelők és könyvvizsgálók munkájának a megkönnyítése céljából írt Bejelentés vagy feljelentés? című könyvem, amelynek második kiadása 2013-ban látott napvilágot, a harmadik kiadás pedig 2014-ben. A második és a harmadik kiadás már tartalmazza a 2013. július 1-én hatályba lépett új Büntető Törvénykönyv – a 2012. évi C. törvény – által bevezetett módosításokat.

2017. június 26-án hatályba lépett hazánk negyedik pénzmosás megelőzési törvénye, a 2017. évi LIII. törvény (új Pmt.). Az új Pmt. alapján a könyvet átdolgoztam, és részben újraírtam. A Függelékből kimaradt a pénzmosás megelőzési mintaszabályzat, hiszen ezek a mintaszabályzatok ma már gond nélkül, mindenki számára ingyenesen letölthetők, például az adott felügyeleti szervek oldalairól is. Mivel az új Pmt. alapján már nemcsak a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása, de bármilyen bűncselekmény gyanúját be kell jelentenie a szolgáltatóknak, a könyv első felében egy nagyon minimális büntetőjogi bevezetés is helyet kapott.