Utazási tippek strandolóknak és kultúraimádóknak

Melyik a kedvenc úticélod?

tippek

Sokféle célunk lehet, amikor a nyaralást tervezzük. Van, aki számára az a pihenés, ha kifeküdhet a tengerpartra, míg más szereti aktívan tölteni a szabadságát, megismerné az úti cél nevezetességeit. Mindkét tábornak adunk tippeket, sőt azoknak a családoknak is, akik eltérő igényeiket elégítenék ki.

Ha csak strandolnál

Ha festői környezetre, kellemes tengerpartra vágysz, akkor irány Korfu! Ez Görögország legzöldebb szigete. Változatos a táj, különféle tengerpartokat próbálhatunk ki, vannak homokos és kavicsos tengerpartok, sziklás meredélyek egyaránt. Találhatunk itt kiépített, napernyős-napágyas tengerpartot, ahol szól a bárban a zene, és eldugott kis öblöket, ahol rajtunk kívül lehet, hogy épp senki más nem lesz. Sidari a családok egyik nagy kedvence, gyönyörű a táj, homokos a part, lassan mélyül a víz, így kisgyerekekkel is biztonságos itt a fürdőzés. Korfun alapvetően alig fúj a szél, ha mégis szörfözni szeretnél, akkor irány Chalikounas, a sziget legdélibb és legszelesebb csücske! 1981-ben James Bond filmet forgattak itt, erről máig szívesen beszélnek a helyileg, sőt meg is mutatják a forgatási helyszíneket.

Ha inkább Olaszországba utaznál, akkor válaszd Szardínia szigetét!  Itt változatos a táj, délen és nyugaton, fehér homokos a part, míg északon és keleten sziklás. A strandok nagyon tiszták, a tenger smaragdzöld színű. Nyáron nagyon meleg van, ugyanakkor erős szél fúj, ami szörfözéshez kiváló. Ha a sziget belsejébe is ellátogatsz, még vadlovakkal is találkozhatsz.

Ha a kultúra is vonz

Van, aki nem bír egy-két napnál tovább a tengerparton feküdni. Ha te is szeretsz túrázni, sétálni, megismerkedni a helyi kultúrával, akkor az alábbi úti célok a neked valók.

Barcelona a tengerparton fekszik, így bármikor tudsz itt fürdeni is. Azonban olyan sok itt a látogató, hogy akár egy hétig is barangolhatsz a városban. Hegyek övezik a várost, érdemes fellátogatni Tibidabóra és a Monjuicra is. Gyönyörű a kilátás mindkét hegytetőről. Tibidabón kihagyhatatlan a hegycsúcsra épült templom, de ha egy kis vidámságra vágyunk, akkor a vidámparkot se hagyjuk ki. Barcelonában élt és alkotott Antonio Gaudi, több háza múzeumként látogatható, de kihagyhatatlan a Güell park és természetesen az épülő Sagrada Familia is, ahol Gaudi sírja is megtalálható. A focirajongók pedig ne hagyják ki a Camp Nou-t, az FC Barcelona stadionját, ahol rengeteg relikvia látható.

Ha inkább az olaszokhoz vonzódsz, akkor irány Nápoly! Szintén a tengerparton fekszik a város, és rengeteg látnivaló van itt is. Kihagyhatatlan a királyi palota, a Castel Nuovo és a Castell dell’Ovo. Itt található az egyik legtöbb kincset felvonultató régészeti múzeum is. Nápolyból könnyen eljutunk Sorrentóhoz, Rómába vagy Pompeiibe is. Kihagyhatatlan az eredeti és hamisítatlan nápolyi pizza!

Neked melyik a kedvenc úti célod?

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM