Egzotikus külföldi utak

Amikre megéri spórolni

Vannak olyan helyek, amiket a legtöbb ember egész életében csak képeslapról lát. Ha azonban elszánjuk magunkat és spórolunk, akkor egy életre szóló egzotikus élményben lehet részünk. Mutatjuk a trópusi bakancslistát!

Seychelles-szigetek

Igazi paradicsom, ahol süt a nap, fehér a homok, pálmafák mindenhol. Lehet sznorkerezni, csodás halfajok, cetcápák láthatók úszás közben. Sétálhatsz mangrove erdőben, a Kot Ma-Ya egzotikus kertben pedig több mint 200 fajta trópusi növényt és orchideát láthatsz. Botanikus kert, fűszerkert is van itt, de egyedülálló a teagyár is, ahol végig követheted a teakészítés valamennyi folyamatát, az elejétől a végéig.

Kuba

Kubáról szinte mindenkinek a szivar jut eszébe. Ha meg szeretnéd ismerni a dohánytermesztés és a szivarkészítés csínját-bínját, akkor irány Pinar del Rió! A Vinales-völgy az UNESCO Világörökség részét képezi, barlangok, dohányültetvények, pálmafák és fenyők váltják itt egymást. Érdemes végiglátogatni a trinidadi palotákat is.

Bali

A trópusi üdülőhely híre s vízparti kis kunyhóiról, fehérhomokos partjáról és mélykék tengervizéről. Tökéletes kikapcsolódás, finom ételek és napfény várja a turistákat. Érdemes figyelned a majmokra! Balin ugyanis szent állatoknak számítanak, nem szabad őket bántani, elzavarni. A kíváncsi majmok ezért nem félnek az emberektől, mindenkihez odamennek, átkutatják a holmikat és könnyen kizsebelik a gyanútlan turistákat!

Maldív-szigetek

Ide azoknak érdemes elutazni, akik a hétköznapi rohanásból kiszakadva csendes nyugalomra vágynak. A 200 lakott sziget között egészen kicsik is vannak, így másoktól elzárva, intim környezetben pihenhetnek itt a párok, családok. Nem véletlenül a Maldív-szigetek az egyik legkedveltebb nászutas úti cél!

Jamaica

Itt született Bob Marley és a reggae műfaja, már csak ezért is érdemes Jamaicára ellátogatni. Emellett a varázslatos karibi sziget minden csodája vár: fehérhomokos part, pálmafák mindenütt. Lehetőség van palackorrú delfinekkel úszni, ugyanis itt él belőlük a legtöbb. Tudtad, hogy itt forgatták annak idején a Kék lagúna című filmet is Brooke Shields főszereplésével?

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!