Egy-egy pörgős napon akár annyira felhalmozódhat a munka, hogy ebédelni sincs időd rendesen. Ilyenkor jó, ha van nálad pár olyan…
Finom levesek munkahelyi ebédre
Gyorsan elkészíthető!
Nyáron a nagy melegben sokszor nem kívánjuk a nehéz ebédet. Ilyenkor a legjobb választás egy könnyű leves, ami gyorsan elkészíthető és a folyadékot is biztosítja.
A levesek kiválóan illenek a diétába, színesek, változatosak, melegen és hidegen is fogyaszthatók, és a megfelelő folyadékbevitelt is biztosíthatjuk a segítségükre, amire a nyári melegben különösen szükség van.
Krémlevesek
A krémlevesek laktatók, könnyű őket elkészíteni, változatosak. Akár előző nap este, akár kora reggel is összedobhatod, és máris kész a munkahelyi ebéd.
A cukkinikrémleves például kiváló választás, ezt melegen érdemes fogyasztani. Reszelj le egy nagy cukkinit. Karikázz fel egy közepes póréhagymát, majd párold meg vagy egy kis zsiradékon, vagy 1 dl vízbe téve, így, zsiradék nélkül még kalóriaszegényebb. Ízesítsd sóval, borssal és egy kis majorannával. Add hozzá a cukkinit és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult a zöldség, turmixold le az egészet. Öntsd fel egy kis tejszínnel és a végén tegyél bele bazsalikomot. Fogyaszthatod magában vagy levesgyönggyel, pirított kenyérkockával is.
Hasonlóan kitűnő a kapros uborkaleves is, ez pedig hidegen fogyasztandó. Ehhez vegyél két nagy kígyóuborkát és reszeld le. Tegyél rá sót, borsot, majd hagyd állni egy kicsit. Egy liter görög joghurtot keverj össze 2 dl vízzel. Tegyél bele egy evőkanál olívaolajat, egy pici cukrot, 3 gerezd összezúzott fokhagymát és egy csokor apróra vágott kaprot. Amikor az uborka levet engedett, keverd össze a joghurttal. Tedd hűtőszekrénybe és hidegen fogyaszd. Ebből a mennyiségből 4 adag készíthető, jut az egész családnak vagy a kollégáknak is belőle.
Jó szívvel ajánljuk még a joghurtos bazsalikomlevest. Tisztítsunk meg és vágjunk apróra 4 paradicsomot, 2 paprikát, 2 kígyóuborkát és 2 gerezd fokhagymát. Dobjunk közé még egy marék bazsalikomot, majd az egészet turmixoljuk le. Adjunk hozzá 300 gramm natúr joghurtot és 6 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze az egészet, majd tegyük hűtőbe.
Gyümölcslevesek
A másik kiváló választás, ha gyümölcslevest készítesz. Bármilyen idénygyümölcs megfelelő hozzá, ami megterem a kertben vagy épp kapható a piacon. Most egy könnyű meggylevest ajánlunk a figyelmedbe. Ehhez szükség lesz fél kilogramm kimagozott meggyre. Egy liter vízbe tegyél egy fahéjrudat, 2 szegfűszeget, 2 evőkanálnyi cukrot. Forrald fel, majd add hozzá a meggyet. Habard be a levest egy 1 dl vízzel összekevert liszttel (1 evőkanálnyi kell utóbbiból). Csavard bele egy citrom levét. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy kihűljön. Tálaláskor csorgass a levesbe natúr joghurtot.
Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!
Értékelés, hozzászólás