Hova menjen táborba a gyerek idén?

A választék bőséges...

A választék bőséges, csak a pénztárca vastagságán múlik, hányszor és milyen táborban tölti a gyerek a nyarat.

Napközis táborok

Nagyon sok önkormányzat vagy iskola által szervezett tábor létezik, amin gyakorlatilag önköltségi áron részt vehet a gyerek. Ez nagy segítség, különösen a nagycsaládosok számára. Emellett vannak olyan lehetőségek is, ahol akár csak egy-egy napra is be lehet fizetni a gyereket. Ez akkor jó megoldás, ha a gyerekfelügyelet általában megoldott, de egy-egy napot valahogyan át kell hidalni.

Tematikus táborok

Szinte nincs is olyan tematika, amire ne indulna tábor. Nagyon népszerű a lovas-, az úszó-, a fotós és média, a programozó, valamint az állatkertek által szervezett táborok. Ha van a gyermekednek hobbija, esetleg sportol, egyesületbe jár, akkor biztos, hogy a tábor témája is máris adott.

Napközis vs. ottalvós táborok

Óvodások és kisiskolások számára inkább a napközis táborok ajánlottak. Így a gyerek otthon alszik, annyi időt tölt a táborban, mint egyébként az óvodában vagy az iskolában is. Az adott téma mellett szabadidős programokat is szerveznek a táboroztatók, mint amilyen a fagyizás, strandolás.

Az ottalvós táborok inkább a nagyobbaknak szólnak. Előnye, hogy a gyereket önállóságra szoktatja, hiszen egy hétig magát kell ellátnia, vigyáznia kell a holmijaira, nem anya készíti oda, mit kell felvenni. Új a környezet, a többi gyerek, lehet ismerkedni. Az otthoni környezetből kiszakadva sokszor egészen másképp viselkednek a gyerekek, van, akit zárkózottabbá tesz a tábor, míg mást felszabadít, vagányabbá tesz. Ez érdekes tapasztalat mindenkinek.

Mennyibe kerül?

A táborok sajnos nem olcsók. Általában 25 ezer forinttól kezdődnek és határ a csillagos ég. Egy programozó vagy állatkerti tábor 60-70 ezer is lehet egy hétre. Van ugyanakkor testvérkedvezmény, és általában azt is jutalmazzák, ha nem csak egy hétre vagy nem csak egyféle táborra fizetik be a gyereket.

Mire figyeljünk?

Csak leinformált táborszervezőkben bízzunk meg! Rengeteg olyan lehetőség van, ahol magánlakásban tartják a tábort és a szervezőről is alig található információ a neten. Az ilyenekben ne bízzunk meg! Ha lehet, találkozzunk személyesen a szervezőkkel még a tábor előtt, ha ez nem lehetséges, akkor e-mailben vagy telefonon tegyünk fel kérdéseket. Egy megbízható szervező készséggel válaszol.

Segítség lehet a gyereknek, ha a testvérével, barátjával táborozik együtt, így mindenképp lesz egy ismerős arc a helyszínen. ha ottalvós táborba megy a gyerek, egyezzünk meg, mikor hívhat azzal, hogy haza szeretne menni.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!