Tavaszi/húsvéti dekorációk az irodában

Itt a jó idő!

Itt a jó idő, és ahogy egyre többet süt a nap, zöldül a természet, úgy lesz egyre virágosabb a kedvünk is. Elő hát a vidám színekkel, mintákkal, jelenjen meg a tavasz az irodában is!

A téli, borongós hangulat után minden szín jól jön. Hacsak nincs a cég arculatának egy meghatározó színe, ami az irodabútorokban, falszínben megjelenik, úgy a vidám pasztellszínek kavalkádja jó hatással lesz a kollégákra. A zöld, a sárga, a kék, a rózsaszín vagy a narancssárga mind jó érzéssel tölt el.

A minták tekintetében minden jöhet, ami csíkos, pöttyös vagy virágos, de a minta nélküli, színes anyagok is feldobják a hangulatot.

Milyen dekorációs elemekben érdemes gondolkodni?

Egy színes, dekorációs függöny például a szoba meghatározó eleme lehet. Nagyon jó hatása van például, ha egy sárga-narancssárga függönyön átsüt a nap, és meleg fénnyel árasztja el a szobát.

A vendégváró kanapé előtt egy puha szőnyeg vagy a kanapén elhelyezett mintás párnák is meghatározzák, formálják a helyiség arculatát.

Ha nem szeretnénk nagyobb átalakítást, beruházást, akkor inkább a kisebb kiegészítőkben gondolkodjunk. A színes bögrék, tányérok, a polcokon elhelyezett, színes, például húsvéti figurák vagy az élő virágok, mint a nárcisz, jácint is nagyon szépen mutatnak.

Készíthetünk az iroda egyik sarkába akár egy nagyobb virágostálat, benne tavaszi virágokkal, krókusszal, jácinttal, tulipánnal. Földbe ültetve hosszabb ideig gyönyörködhetünk bennük, és finom illatukkal is elvarázsolnak. Ha semmiképp nem szeretnénk ültetni, akkor vásárolhatunk igényes, selyem művirágokat is, amik a megtévesztésig hasonlítanak a valódihoz, és abból készíthetünk egy szép virágkompozíciót.

Papírból, selyemből készült virágokkal akár az irodafalat is feldíszíthetjük. Egész más úgy dolgozni, ha közben olyan érzésünk van, mintha mandulafa vagy japán cseresznyefa alatt üldögélve folyna a munka. Hasonló hatást kelt egy virágos asztalterítő vagy ágytakaró is a vendégváró kanapéra.

Ne feledkezzünk meg egy virágos, tavaszias ajtódísz kihelyezéséről sem, hogy már az érkezőket is tavaszi hangulat fogadja.

Idén ugyan későn, csak áprilisban lesz húsvét, azonban erre is már elkezdhetünk március végén dekorációkkal készülni. Domináljon addig a virágmotívum, de a virágok közé, mellé ültethetünk kis nyuszis, csibés figurákat, színes tojásokat is. Húsvét hetében pedig megfordíthatjuk az arányokat, és inkább a húsvéti figuráké legyen a főszerep.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM