Városnéző hétvége külföldön

Hová utazz?

Nyáron szeretünk minél többet kikapcsolódni, ugyanakkor sajnos véges a szabadságok napja. Ezért jó, ha a hétvégéket intenzíven töltjük, például egy városnéző programmal.

Számos olyan környező országbeli nagyváros van, ahová hétvégére érdemes kiruccanni, mert könnyen, gyorsan megközelíthető, és vannak érdekes látnivalók, programok. Akár autóval, akár repülővel tervezhetünk, ma már a fapados repülőjegyek sokszor olcsóbbak a benzinköltségnél.

Bécs

Az osztrák főváros minden évszakban rengeteg látnivalóval szolgálhat. A helyi heurigerek, azaz a kisvendéglők igazán hangulatosak, szőlőtövek, muskátlik között, a jó levegőn ehetünk. Számos hangulatos park van a városban, ahol nagyokat sétálhatunk, emellett a bécsi múzeumok, koncerttermek is mindig biztosítanak érdekes programokat. A Hundertwasser-házak megtekintését is nagyon ajánljuk.

Prága

Autóval és repülővel is gyorsan elérhető. A belvárosban nagyokat lehet sétálni, a helyi állatkert pedig a családosok számára ígér kiváló kikapcsolódást. A cseh sörök és a knédlik pedig minden vendéglőben várják a látogatókat.

Róma

A távolság miatt ide repülővel érdemes utazni, a nagy turistaforgalom miatt előre tervezést is igényel az út. Érdemes minden belépőt előre, online megvásárolni, így egy hétvége alatt láthatjuk a fő attrakciókat. Egyik napra érdemes egy egyházi túrát tervezni a Vatikán Múzeummal és a Szent Péter Bazilikával, valamint az Angyalvárral, míg másik nap az ókori Róma maradványait érdemes megnézni, többek között a Colosseumot és a Forum Romanumot. Séta közben ejtsük útba a Trevi-kutat és a Spanyol lépcsőt is.

Velence

Ki ne vágyna egy hétvégi, kellemes gondolázásra! Akkor irány Velence! A város egy nap alatt bejárható, rendkívül hangulatos. Sajnos a sok turistával itt is számolni kell, ugyanakkor egy velencei út azok számára is ajánlott, akik a városnézés mellett vásárolni szeretnének. Az olasz táskák, divatcikkek, ékszerek lenyűgözők!

Berlin

Kiváló kikapcsolódási lehetőség azok számára, akik kíváncsiak az egykori NDK és NSZK nyomaira. Még látható a fal egy darabja, valamint kihagyhatatlan a Checkpoint Charlie múzeum, ahol láthatjuk, hogyan próbáltak egykor a németek a fal egyik oldaláról a másikra átjutni. Történelmi utazásra fel!

Amszterdam

Ide is repülővel érdemes utazni, hogy egy röpke hétvége alatt belekóstoljunk kicsit Hollandia kulturális életébe. Múzeumok, parkok, csatornák kínálnak rengeteg látnivalót. Elindulhatunk biciklis vagy motorcsónakos túrára is akár. A Van Gogh Múzeum pedig önmagában megéri az utazást.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM