Az ÁlomAlak Tízparancsolata

Így hozd magad könnyen formába!

Jön a nyár és a sok munka mellett kevés időnk marad, hogy a fürdőruha szezonra felkészüljünk. Senki sem szeretné, ha a jól megérdemelt pihenését elrontaná a tükör! Mit tehetünk még így április végén, a beszámoló készítés közepette? Olvasd el és próbáld ki egyszerű tippjeimet, de ne feledd csak akkor hatásosak, ha csinálod is ! 🙂

  1. A napi folyadékszükségleted (min 2,5-3 liter) csak leves, víz és gyógyteák formájában vedd magadhoz! Felejtsd el a cukros üdítőket, gyümölcsleveket, és a nagyon édes gyümölcsöket! Egy csomó kalóriát megspórolhatsz!
  2. Igyál legalább 2 pohár zöld teát minden nap. Felgyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést!
  3. Reggel és este végezz légző gyakorlatokat, nyitott ablaknál, legalább 5 percig. Korábbi írásomban – Légzőgyakorlat – találsz pontos útmutatást, hogyan csináld!
  4. Minden este gyors tempóban gyalogolj vagy fussál 20-30 percet!
  5. Az irodádban illatosíts 100%-os citrom, borsmenta, bergamott illóolajokkal, fontos, hogy legalább 5-10 percig szagolgasd. Csökkentik az éhségérzetet!
  6. Csökkentsd a kenyér fogyasztásod mennyiségét a felére, és a kenyeret is csak teljes kiőrlésű lisztből válaszd!
  7. Egyél sok zöldséget, főképp retket, káposztát, karalábét, paradicsomot, uborkát, cukkinit, brokkolit! És legyen a köret rizs, burgonya helyett!
  8. Felejtsd el a gyorséttermeket!
  9. Próbálj meg többet pihenni!
  10. Használd az akupresszúra segítségét, masszírozd naponta 2x 5 percig a következő pontokat:

          – Hajlítsd be a könyököd és a mélyedés ahol véget ér, a kar külső oldalán, ott  találod a Vab 11-es pontot, ami a vastagbél működését serkenti!

          – Tedd a térdkalácsod alá 4 ujjadat, alatta van a Gy 36 pont, a sípcsont élétől kifelé 1 ujjnyira, jó hatású az emésztésre!

          – A belboka csontod fölött 4 ujjnyira, a lábszárcsonton található a Lép 6 pont, ami a vérkeringést serkenti és a közérzetünket javítja.

Fontos, hogy kismamák ne használják!

Mindenkinek más és más módszer hozza meg a kívánt ÁlomAlakot, de már napi párszor 5 perccel is egyre karcsúbbak és egészségesebbek lehetünk, csak tennünk kell magunkért! Kezdd el még ma! És ne feledd, a modellalkat nem egyenlő az ÁlomAlakkal! 🙂 A legfontosabb, hogy jól érezd magad a testedben!

Küldd el tippjeidet, neked mi vált be? 🙂

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!