Téli dekoráció az irodában

Adunk néhány tippet

Vége az ünnepeknek, lezajlott a karácsony, a Szilveszter. Azonban a tél még javában tart, így az elkövetkező hónapokra is érdemes még téli dekorációval készülni. Adunk néhány tippet.

A karácsony, az ajándékozás és a bulizás témakörön túl is számos lehetőség van a téli dekorációra. Először is, adja magát a hó és a hideg témaköre. A műhó továbbra is jó anyag, ha például üvegfelületet dekorálnánk. De ugyanúgy használhatunk vattát, fehér tömőanyagot is. Ezeket azonban csak akkor használjuk, ha ragasztóval rögzítjük, vagy egy elkerített területet szórunk fel. Ellenkező esetben ugyanis mindenfelé szállnak az irodában a fehér pihék, ami nem túl szép látvány.

Gondoljunk a téli sportokra például. Ha van egy üres sarok az irodában, ami központi helyen van, állítsunk fel szánkót, síléceket, és a fent említett anyagok segítségével teremtsünk téli tájat az irodába. Akár fotófalként is működtethetjük a helyet, készülhetnek itt szelfik, de fotózásra biztathatjuk az ügyfeleket is.

A téli sportok mellett jó téma a hideg, és ellenszerei is. Készüljünk az ügyfelek fogadására meleg teával, de egy asztalt, pultot berendezhetünk hüttének is, ahol választani lehet az alkoholmentes puncs, tea, esetleg alkalmanként a forralt bor közül.

Készíthetünk egy nagyobb mű-hóembert is, amely az ajtóban állva fogadja az ügyfeleket. Az asztalokon, ablakpárkányokon is jól mutatnak a mini hóemberek. Ezen kívül kézműves boltban rengeteg nagyszerű ötletet és alapanyagot beszerezhetünk. Készíthetünk hótündért is akár, de a téli állatok is jól mutatnak.

Ha szeretjük a természetet, gondoskodjunk a madarak téli etetéséről! A házilag készített madáretetők dekorációnak is szépek. Így az irodában is elhelyezhetünk párat mutatóban, akár kis, műmadárkával, téli tájban mutatva, miközben az iroda kertjében vagy az ablakokba is fellógathatunk madáretetőket, amelyekbe folyamatosan pótoljuk a magokat.

Madáretető szinte bármiből készíthető. Megfelelő a muffinsütő-forma éppúgy, mint a pet-palack, az üres tejesdoboz, a konzervdoboz vagy a befőttesüveg is. A tejesdoboz például azért egy jó választás, mert szépen be lehet festeni, bevonni különféle, színes anyaggal, és pár perc alatt kész a mókás emberfej vagy a tátongó szörny, esetleg egy fűfej vagy bármi más. Díszíthetjük matricákkal is. Ezen kívül jól mutatnak a színesre festett, különböző színű konzervdobozok is a fákon, ablakban.

Az irodai szobák polcaink jól mutatnak a különböző termésekből készült tárgyak, például a gyertyák is. Az illatgyertya nem csupán hangulatos fényt ad, de csodás illatot is áraszt. Használhatunk illóolajokat is, ami fokozza a hatást.

A tobozok, diók, csipkebogyó önmagában is gyönyörű, de spray-vel különböző színűekre is lehet festeni őket. A tobozok például nagyszerűen mutatnak mini agyagcserepekbe téve, ilyet szinte bármelyik hobbiboltban lehet venni.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!