Mit sugall az iroda címe?

Nem mindegy, hol van

Egyáltalán nem mindegy, hol van az irodánk. A panel, a bérház, a családi házas övezet mind-mind mást sugall egy cégről, és befolyásolja az ügyfélkört is.

Egy kezdő vállalkozásnak sokszor még nincs elegendő pénze arra, hogy egy patinás épületben rendezze be az irodáját. Vannak, akik panellakásban kezdik a vállalkozást. Ez a kezdő mivolton túl azt is sugallja, hogy a kispénzű ügyfeleket várja.

Ezzel ellentétes hatása van egy belvárosi irodának, ami sugallhatja egyrészt azt, hogy a cég már régóta működik, másrészt az ügyfélkör szempontjából fontos, hogy bárki számára elérhető legyen.  A Belvárosba könnyű eljutni tömegközlekedéssel, az egyéni vállalkozó és a cég képviselője, adott esetben egy jó nevű, belvárosi vállalkozás képviselője is hamar eljuthat az irodába. Itt várható a legtöbb külföldi ügyfél is.

Ha már Belváros, érdemes egy felújított, trendi házban kinézni az irodát. A lépcsőház, lift állapota is jellemez egy céget, amelyik ott bérel irodát.

A kertvárosban működő vállalkozás viszont elsősorban az autóval érkező, gazdagabb vállalkozókat, cégvezetőket várja, akik számára fontos, hogy az iroda előtt tudjanak parkolni.

Kezdő vállalkozások számára kiváló lehetőség a közös irodahasználat vagy a bérelhető munkaállomás. Otthoni munkavégzés mellett elegendő a havi ügyféltalálkozók idejére bérelni egy munkaállomást vagy tárgyalót, ahol az ember fogadhatja betérő vendégeit, ügyfeleit.

A kezdő egyéni vállalkozóknak is jól jöhet a közösségi iroda bérlése. Ilyen lehetőség például a Millenárison a Startup Campus, ahol a közösségi térben egyszemélyes és néhány fős kis mini irodák is kialakításra kerültek.

Több olyan hely is van, ahol a fogyasztás fejében dolgozhatunk is. A Tabánban az Urbanfood Café és Coworking viszont nem így működik, itt az eltöltött idő és nem a fogyasztás után kell fizetni.

Ha viszont otthonról működteted az egyszemélyes vállalkozásod, akkor érdemes a digitális lehetőségeket segítségül hívni. Sok ügyfél számára ugyanis az a vonzó, ha nem kell rendszeresen bemenni egy irodába. A megbeszéléseket Skype-on is lehet egyeztetni, akár a képernyőket megosztva is tisztázni lehet minden nyitott kérdést, a számlák pedig elküldhetők beszkennelve vagy postán feladva is.

Hogyan fogj hozzá az iroda kereséshez?

Először határozd meg, mit és kiknek szeretnél szolgáltatni. Ezt követően válassz olyan helyet, ami a potenciális ügyfelek számára a leginkább vonzó és elérhető lehet. Kezdő vállalkozásként érdemes a modern, közösségi tereket keresni, majd fokozatosan megtalálni és kiépíteni a saját bázist.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!