Őszi hangulat az irodában

Készítsük saját kezűleg

A parkokban, erdőben sétálva rengeteg mutatós őszi levelet, termést gyűjthetünk, amikből szép dekorációs tárgyakat készíthetünk. Egy-egy őszi tárgy mind lakásunk, mint irodánk éke lehet, kitűnik egyediségével, hangsúlyozza kreativitásunkat. Ha azt szeretnénk, hogy ügyfeleink megjegyezzenek minket, készítsük el az alábbi tárgyak valamelyikét az irodába.

Ahhoz, hogy az őszi levelek tartósak legyenek, érdemes először lepréselni őket, majd lakkal vagy dekupázs ragasztóval tartósítani. A terméseket is kezeljük, hogy fényesek és tartósak maradjanak.

Mécsesek

Helyezzünk befőttesüvegekbe színes, őszi leveleket. Ha mécsest gyújtunk az üvegben, barnás-vöröses árnyalatú fényt kap tőlük a szoba vagy irodahelyiség. Korán sötétedik, az irodai lámpák fényénél sokkal barátságosabb, meleg hangulatot árasztanak ezek a mécsesek.

Készíthetünk úgy is mécsestartót vagy apró asztali tálat gémkapcsoknak, hogy a leveleket körkörösen egymásra helyezve, a szélüket felfelé hajtva rögzítjük őket dekupázs ragasztóval. Megszáradva szép, merev tálacskát kapunk, amelybe mécsest is helyezhetünk, de elbír apróbb tárgyakat, gémkapcsot, radírt, cukorkát is.

Viaszgyertyákra illeszthetünk falevelet is, amelyet ragasztóval rögzítünk. Helyezzünk egy tálra különböző nagyságú gyertyákat. Ezeket inkább ne gyújtsuk meg, de nagyon szép asztali dekoráció. Falevelek helyett az is nagyon szép, ha egész fahéjrudakkal vonunk be egy vastagabb, megfelelő magasságú viaszgyertyát.

Váza

Egy nagyobb üveg vázát töltsünk meg kezelt falevelekkel, termésekkel és állítsuk a polcra vagy a sarokba. Remek őszi hangulatot áraszt tőle a helyiség.

Ugyanígy befőttes üvegekbe is tölthetünk különböző terméseket: gesztenyét, makkot, diót. Rétegezve szép dísztárgyat kapunk. Az üveg tetejét fedjük le szép textillel, és spárgával kössük át.

Lámpadísz

A préselt, belakkozott leveleket egymás után, kis távolságokat hagyva fűzzük fel egy damilra. Készítsünk több ilyen füzért, amelyet aztán lelógathatunk a lámpáról, plafonról vagy a gázcsőről. Nagyon szép, hangulatos dísz, erdőben érezhetjük magunkat munka közben is.

Párologtatók, illóolajok

Az őszi hangulathoz illő illat például a levendula, a narancs, az eukaliptusz, a fahéjas-borsos-szegfűszeges illatkeverékek vagy akár a boróka.

Amikor sötétedik, párologtassunk illóolajat, gyújtsunk gyertyákat az irodában is, így sokkal jobb hangulatban telik majd a munka.

Ezeket a díszeket pár perc alatt el lehet készíteni, akár otthon, akár közösen az irodában. Így kicsit mindenki jobban magáénak érzi a munkahelyét is, szívesebben megy be reggelenként dolgozni, ha ilyen szép, őszi környezet veszi körül a munkatársakat.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM