Tavaszi kirándulóhelyek

Végre, itt a jó idő!

Végre itt a jó idő, zöldülnek a fák! Érdemes nagyokat kirándulni a természetben, figyelni a növények ébredezését, fejlődését. Ajánlunk pár kiváló helyet az országban.

Dera-szurdok

A Pilis egyik leghangulatosabb patakvölgye a Dera-szurdok. Pilisszentkereszten, a falu határától nem messze kezdődik, rövid túraútvonal, amelyet kutyások, családosok, önállóan haladó utóddal kisgyerekesek is könnyedén teljesítenek. Meredek sziklák között kanyarog a szurdokvölgy, több helyen fahídon vagy a sziklákon átugrálva lehet haladni. A Dera-patak jobbára csak csapadékos időben csordogál, több mini vízesést is találhatunk útközben. A szurdok déli végén lehetőség van ingyenes parkolásra, valamint piknikezni is lehet itt.

A túrához ajánlott kényelmes, zárt túracipőt viselni. Sütögetésre a szurdok alján és tetején is van lehetőség. Ha pedig hátizsákos túrára indulnál, érdemes nem romlandó, például szalámis vagy kolbászos szendvicset és innivalót magaddal vinni.

Tatai Fényes tanösvény

A tatai Öreg-tón túl található Fényes-fürdő karsztforrásokkal teli lápvidékét kiépített pallókon sétálva lehet bejárni. Békákat, madarakat, rovarokat lehet megfigyelni, a természetvédelmi területen lévő tóban élő békák párzáskor hangosan kuruttyolnak. Van egy fából épített kilátó is, melyről jól megfigyelhető az egész lápvidék. Csodás hely fotózásra is.

A tanösvény bejárásához kényelmes cipő viselése ajánlott. A túra könnyű sétát jelent, a tó körül meg lehet pihenni. Szendvicset, innivalót mindenképpen vigyünk magunkkal!

Tihany

Tihanyba nem csak nyáron, levendulavirágzáskor érdemes ellátogatni, tavasszal is megannyi látnivaló van itt, ráadásul ilyenkor sokkal nyugodtabb a környék, nincs annyi turista, mint főszezonban. Az apátság és környéke mellett érdemes ellátogatni a Belső-tóhoz, a Gejzír-mezőre, valamint a barátlakásokhoz.

Bármikor is érkezzünk, ide nem kell nagy táskával készülni, kiváló éttermek, kávézók, fagyizók várják az ide látogatókat.

Lillafüred

A város Miskolchoz közel található, az ország egyik legjelentősebb hegyvidéki üdülőhelye. Rengeteg látnivaló van itt, például a Hámori-tó, a Palotaszálló és a barlangok és a lillafüredi vízesés. Kiváló túraútvonalakat találhatunk a környéken, de kisvasúttal is utazhatunk. A közelben található a miskolctapolcai barlangfürdő is, egy hétvégi kiruccanáson oda is érdemes ellátogatni.

A Hámori-tavon csónakázni, vízibiciklizni lehet, de kedvelt a horgászok körében is, rengeteg pisztráng él a tóban.

A túrázáshoz kényelmes cipő, zárt ruházat viselése ajánlott. A vízesés környékén a csúszós kövekre érdemes figyelni.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!