Szakképesítési követelmények a vendéglátásban

Amikor nem találunk szakképzett munkaerőt...

Sok vendéglátós küzd azzal a problémával, hogy nem talál munkaerőt. Többen sajnos nincsenek tisztában az aktuális szabályozással, így jóval szűkebb körből próbálnak választani, mint azt megtehetnék. Konkrétan arra gondolok, sokan úgy hiszik, hogy kizárólag szakképzett felszolgálót, szakácsot, cukrászt foglalkoztathatnak, szakképzetlent nem. Pedig ez nem így van.

A jogszabály (21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet) lényegében annyit ír elő, hogy az üzemelés teljes időtartama alatt jelen kell lennie egy szakképesítéssel rendelkező, azonnali intézkedésre feljogosított, felelős személynek”. Azaz annyi szakképesített foglalkoztatottal kell rendelkeznünk, hogy a nyitvatartási időt le tudjuk fedni. Még konkrétabban, a nyitvatartási idő alatt mindig szolgálatban kell, hogy legyen legalább egy szakképzett felszolgáló és/vagy egy szakképzett szakács, és/vagy egy szakképzett cukrász, nyilván a hely jellegétől függően.

Külön kategóriába sorolja a jogszabály az egyes termékek készítését, és kiszolgálását lehetővé tevő szakképesítéseket, azok azonban részben fedik egymást. Azaz vannak olyan végzettségek, melyek mind a termékek készítéséhez, mind azok kiszolgálásához megfelelnek.

A vendéglátásban azért ez így sem olyan egyszerű, mivel általában nem napi nyolc óra a nyitvatartási idő, és akkor ott vannak még a szombatok, vasárnapok, na és az ünnepnapok is. Nyilván a kisebb vendéglátó egységek vannak hátrányban, hisz meglehet, ők emiatt a szabályozás miatt kizárólag szakképzett munkavállalókat foglalkoztathatnak.

Egy dolgot azonban ne felejtsünk el! Tudjuk ugye, hogy a vállalkozó, a tulajdonos, (amennyiben nem munkaviszonyos a saját üzletében) akármennyit is dolgozhat. Így amennyiben ő rendelkezik a szükséges szakképesítéssel, egymaga akár a teljes nyitvatartási időt is le tudja fedni.

Amennyiben ez sem megoldható, van még egy lehetőség. Csináljunk büfét a vendéglátó egységünkből. Büfétermékek készítéséhez, és forgalmazásához egyáltalán nincs szükség szakképesítésre. Ha büfénk van, egyetlen szakképzett munkaerő foglalkoztatására sem kötelez minket a jogszabály. Ez természetesen csak azoknak lehet megoldás, akiknek nincs olyan melegkonyhájuk, melyben a büfétermékek kategóriájába bele nem tartozó ételeket állítanak elő.

Nézzük részletesen, mik is tartoznak a büfétermékek közé. Jogszabály alapján büfétermékek a forgalmazás helyén előállított grillezett húsok, frissen sültek, sült és főtt kolbász, hurka, virsli, füstölt vagy sült hal, lángos-, palacsintafélék, meleg és hideg szendvicsfélék, valamint az ezek fogyasztásához közvetlenül kapcsolódó termékek, és gyárilag előre csomagolt élelmiszerek, valamint az italok.

Természetesen az nincs kikötve, hogy a büfétermékek körébe tartozó valamennyi ételt forgalmaznunk kell. Értjük, ugye? És azt is látjuk, hogy az italok is ott szerepelnek a büfétermékek között. Italok, azaz nem kizárólag az alkoholmentes italok.

Összegzésül tehát, aki nem talál szakképzett munkaerőt, a fenti lehetőségeket kihasználva próbáljon a szakképzetlen munkavállalók piacán is keresgélni.

Több mint egy évtizedes vendéglátós vállalkozói múlttal a hátam mögött, igaz, csak a felszolgálókat, pultosokat illetően van tapasztalatom, de elmondhatom, hogy van köztük sok kiváló, dolgozni akaró, „szakképzetlen szakember”…

* * *

Amennyiben részletesebben is érdekelnek a vendéglátós vállalkozások speciális szabályai, akkor jelentkezz szeptember 5-ig kedvezményesen a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében szeptember 12-én A vendéglátós vállalkozások számviteli és adózási specialitásai nem csak könyvelőknek címmel megrendezésre kerülő konferenciámra, ahol személyesen is meg tudjuk vitatni felmerülő kérdéseidet.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!