Őszi divat könyvelő uraknak

Róluk sem feledkezünk meg!

Bár többféle divatirányzat létezik, így vannak a piacon egészen elrugaszkodott darabok is, mi most inkább a szolid őszi férfidivatot tekintjük át.

Idén újra divat minden, ami retro, visszatértek a ’90-es évek darabjai. Ha lazán öltöznél, akkor válassz egy garbópulcsit vagy egy kötött mellényt. Szabad a különböző stílusokat keverni, így skinny nadrághoz oversized pulóvert húzni. Ez azonban inkább csak a magas, fiatal férfiakon mutat jól.

A divatszínskála a kék árnyalatoktól a szürkén és a feketén át a fűszeres színek felé mozdult el, de megtalálható a boltokban a bordó, a fenyőszöld és a rézszínű is különféle ruhadarabok formájában.

Milyen a stílusod?

Ha a sportos eleganciát kedveled, akkor se feledkezz meg arról, hogy a munkahely nem egyenlő az edzőteremmel. Így semmiképp se edzőcipőben és pólóban indulj el dolgozni. A sportos elegancia lényege, hogy egy farmernadrág egy inggel és egy elegáns bőrcipő bárhol és bármikor megállja a helyét, akár ügyféltalálkozón, akár egy megbeszélésen. Hűvösebb napokon fel lehet húzni egy pulóvert vagy mellényt az ingre, azonban mindig kritikusan nézzük meg az összhatást a tükörben: az agyonmosott, bolyhos pulcsi, valamint a sörhasra húzott mintás pulóver nem kelt jó benyomást. Ha deréktájban erősebb az alkatod, inkább az ing alá húzz egy atlétatrikót vagy pólót, hogy melegítsen, ekkor viszont figyelj oda arra, hogy az ing ne látszódjon át.

Ha tárgyalásra mész, mindenképp javasolt a zakó viselete. Nyakkendő nem feltétlenül szükséges, azonban a nadrág és a zakó egyező anyagból készüljön.

Fontosak a kiegészítők

Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is fontosak a részletek. Például nem mindegy, milyen táskát hordunk. Munkába igyekezve felejtsük el a kényelmes hátizsákot és az övtáskát egyaránt. Válasszunk egy elegáns bőrtáskát, irattartót vagy ha sportosan elegánsan öltözünk, akkor egy divatos, fekete vagy barna nagyméretű kézitáskát javaslunk, ami uniszex darab.

Hűvösebb napokra, ha csak kiugrunk a sarokra ebédelni, vagy a kocsiból kiszállva bemegyünk az irodába, elegendő lehet az ing, vékony pulóver és zakó kombináció, amihez válaszunk egy elegáns sálat, hogy meg ne fázzunk.

Télen húzzunk bakancsot, de ha öltönyt viselőnk, akkor maradjunk a félcipőnél. Alkalmanként nem árt a hölgyektől ellesni pár apró trükköt: ilyen például a váltócipő, ami uraknak sem árt, ha a téli bakancsra szükség van, hogy ne fázzunk meg, az irodában azonban ez nem megfelelő viselet és a vékonyabb félcipőre kell váltani.

Kritikus pont a sapka, ugyanis egy elegáns viseletet egy bojtos kötött sapka agyoncsap, a kalap pedig férfiak esetében momentán nem divat. Egy vékonyabb, egyszerű sapka egy sportos szabású szövetkabáttal viszont jó választás lehet, ahogy a munkahelyre is mehetünk parkában. Válasszunk hosszított, térd fölé érő kabátot.

Uraknak szép kiegészítő egy elegáns, márkás óra. A sportos, nagy méretű, színes darabokat viszont hagyjuk meg a futóedzésekre.

Inspirációkat gyűjthetünk a Pinterestről, ahol a divatházak legújabb kollekcióit éppúgy megt aláljuk, mint praktikus tippeket a hétköznapi viseletre. Amennyiben nem szeretsz vásárolni, szerezz be pár jól kombinálható, semleges színű ruhadarabot.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM