Könnyen elkészíthető húsvéti díszek ajándékba

Klassz ötletek!

Nem csupán karácsonykor lehet és érdemes apró meglepetéssel kedveskedni az ügyfeleknek. A húsvét is kiválóan alkalmas arra, hogy az ügyfelek elköteleződését növeljük, például egy kedves, kézzel készített ajándékkal.

Húsvéti dísz készítéséhez sokféle alapanyagot fel lehet használni, papírt, filcet, fát, tojást. Most néhány könnyen elkészíthető díszt mutatunk.

Papírból

Egyszerű WC-papír gurigából is gyorsan, mutatós dísz készíthető. Fessetek be több gurigát különféle, élénk színre vagy pedig vonjátok be színes papírral, krepp-papírral. Két kis papírcsíkból ragasszatok rá füleket, filccel rajzoljatok orrot, bajuszt, szájat. A szemeket rajzolhatjátok, de még mutatósabb, ha hobbiboltban vásárolt zörgős szemeket ragasztotok rá.

Ha egy-egy apró csokitojással lepnétek meg az ügyfeleket, akkor papírból hajtogassatok néhány kis, négyzet alakú zacskót (hasonlót, mint egy feltépett boríték). Ezek egyik oldalára ragasszátok a füleket, a zacskók elejére pedig rajzoljatok szemet, orrot, bajuszt és szájat. A zacskókba rejtsetek egy-két kis csokitojást, és minden betérőt ajándékozzatok meg az irodában.

Filcből

Fehér filcből vágjatok körbe egy-egy nyuszitestet. A legegyszerűbb egy hátulról ábrázolt, ülő nyuszit előrajzolni, két fül, fej és egy körte alakú kis test hozzá. A nyuszi farka legyen egy-egy színes gomb. A hátuljára ragasszatok mágnescsíkot, így a díszek feltehetők a hűtőre, kellemes emlék lesz az ügyfelek számára, ha ránéznek.

A filcből készült, felakasztható tojás is remek ajándék, hiszen a legtöbb család ilyenkor barkát állít az asztalra. Válasszatok élénk színeket. Készülhet pöttyös, csíkos vagy akár egyszínű tojás is, de akár apró, színes gombokkal is díszíthetitek őket.

Tojásból

A kifújt vagy főtt, festett tojás szinte minden háztartásban megtalálható, kötelező dísz, így ezen érdemes túllépni, és valami szokatlanabb meglepetéssel előállni. Gyűjtsetek össze jó néhány tojáshéjat, hiszen húsvét előtt úgyis mindenki készül valami finomsággal. A tojások tetejét vágjátok le, mintha megskalpolnátok őket, a nagyobb, alsó része maradjon ép. A tojáshéjakba tegyetek kis földet és ültessetek bele fűmagot vagy fűszernövényt, például snidlinget vagy mentát. A tojások kapjanak arcot, így lehet baba, de akár nyuszi vagy csibe formájuk is. Pár nap, míg megerednek a növények, és utána egy igazán mutatós kis díszt ajándékozhattok, amik ráadásul jól mutatnak az irodában, egyben is, amíg gazdára nem találnak.

Sőt, a mézeskalács sem csak karácsonyi édesség lehet. Ha van nyuszi, tojás vagy csibe formátok, akkor mutatós, és ráadásul finom meglepetéssel tudtok kedveskedni. Ha nincs gyári formátok, az sem baj, késsel is ki lehet vágni a formákat.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!