Hol töltsd a húsvéti ünnepeket?

Lássuk, hova érdemes elutazni

Nagypéntekkel együtt egy négynapos hétvége elé nézünk húsvétkor, ráadásul az idő is várhatóan kegyes lesz hozzánk. Lássuk, hova érdemes elutazni az ünnepek alatt, ha nem szeretnénk otthon várni a locsolókat.

Mezőkövesd

Mezőkövesden minden évben matyó húsvétot tartanak. A matyó hagyományok az UNESCO világörökség részét képezik, így mindenképp érdemes megismerkedni velük, ha még nem jártál arrafelé. Különféle programok várják az érdeklődőket, többek között néptáncegyüttesek váltják majd egymást. Részese lehetsz a hagyományos, vödrös locsolkodásnak is hétfőn, amit szintén népviseletbe öltözött fiatalok tartanak. Tudtad amúgy, hogy Matyóföldön még a húsvéti tojás se piros? Jellemzően fehér alapszínre festenek virágmotívumokat.

Sárvár

Sárváron a tojáskeresés hagyományát elevenítik fel a népszokás helyi őrzői a Nádasdy vár udvarán, de természetesen lesz hétfőn locsolkodás is. A gyerekeket a játszóház köti majd le, amíg a felnőttek elkészülnek az ünnepi ebéddel.

Ha kihagynád a húsvétolást, elkerülnéd a rendezvényeket, akkor is érdemes szétnézni a környéken. A sárvári arborétumban már ébredezik a természet, séta után pedig vízibiciklizhettek a Csónakázó tavon. Kiváló gyógy- és wellnessfürdő található a városban, ahol a relaxációra vágyók kipihenhetik magukat, míg a kalandvágyókra a helyi kalandpark vár.

Prága

Ha külföldre mennél, Prága ilyenkor is vár! Számtalan helyen láthatsz embermagasságú tojásokat, csibéket, nyulakat, virágokat és egyéb húsvéti dekorációkat amellett, hogy a cseh főváros látnivalói az év bármely szakában rengeteg turistát vonzanak. Sétálj egyet a Károly hídon, nézd meg az óvárosban az óratornyot, ha kisgyerekkel vagy, látogassatok ki az állatkertbe. Ha pedig barátokkal utazol, üljetek be egy hangulatos étterembe, és cseréljétek knédlire a sonkát! ?

Ausztria

A szomszédos Ausztria is rengeteg szép látnivalóval vonzza ide a környező országokból érkezőket. A számtalan húsvéti program mellett érdemes felfedezni Salzburgot és környékét. Rengeteg gyönyörű tó, hegyi kilátó és turistaút vár rátok, nem is beszélve a helyi nevezetességekről, például a hallstatti sóbányáról, ami a világon a legrégebbi ilyen bánya. Hallstatt az UNESCO Világörökség része, gyönyörű a város főtere. Mivel a szűk utcácskákban kevés a hely a fáknak, ezért a házak falára futtatták fel őket, mint a kúszónövényeket, igazán hangulatos látvány. Akinek nincs tériszonya, annak a Skywalk kilátót is látnia kell, ami a magasban messze kinyúlik a levegőbe. A kilátás páratlan!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM