Adventi hangulat az irodában

Hangolodjunk..

A munkahelyi karácsony mindig kicsit korábban kezdődik, hiszen az ünnepek alatt mindenki a családjával tölti az időt. Így igazából az adventi időszakot kell kihasználnunk az irodai ünneplésre. A ráhangolódás egy fontos eleme a megfelelő dekoráció.

Annak érdekében, hogy munka mellett, a decemberi határidők ellenére is tudjunk egy kicsit a karácsonyra is gondolni, elengedhetetlen, hogy ünnepi környezet vegyen körül bennünket. Állítsunk fel egy kis feldíszített műfenyőt, amelynek égősora a téli hidegben, sötétben is szívmelengető. Irodába megfelelőbb a műfenyő, mint az igazi, egyrészt, mert nem hullik, kevesebbet kell utána takarítani, másrészt évről évre újra fel tudjuk használni, harmadrészt pedig az is egy fontos szempont, hogy ugyan kevesen, de vannak, akik allergiásak a fenyőn megtelepedő penészgombák spórájára. A fenyő gyantája szintén okozhat allergiás tüneteket, ahogy a tűleveleken megálló por is. Mivel nem tudjuk, a betérő ügyfelek mire lehetnek allergiásak, jobb ezeket a lehetőségeket elkerülni egy műfenyővel.

A karácsonyi zene és a fahéjas mézeskalács illat éppúgy hozzátartozik az ünnepekhez, ám ezek azok a tényezők, amiket egy irodában nehezebb kivitelezni, mert van, akit zavar a zene, valamint határidős munka esetében nem biztos, hogy ráérünk sütit sütni a kollégáknak, ügyfeleknek.

A dekorációs elemek közül azonban sok egyik évről a másikra is felhasználható, és van, ami érdemes ugyan frissen elkészíteni, de nem kerül sok időbe. Az ajtóra mindenképpen akasszunk egy szép koszorút, és egy középpontban álló asztalra, polcra helyezzünk asztali koszorút. Az ajtódísz például készülhet tobozokból, parafadugókból, de használhatunk különböző terméseket is.

Minden évben válasszunk egy központi színt, ami dominál a dekorációban, hogy ne legyen eklektikus az iroda. Az ezüst és a fehér például elegáns, télies szín, míg a zöld melegséget sugároz. Ezeket jól lehet kombinálni is. Kedvelt szín emellett még az arany vagy a piros is.

Az asztali adventi koszorúra mindenképpen helyezzünk gyertyákat is, amelyeket esténként meg is gyújthatunk. Azonban figyeljünk arra, hogy ne hagyjuk a gyertyákat felügyelet nélkül, és sose felejtsük el elfújni őket. Asztali koszorú készítéséhez rengeteg ötletet találhattok az interneten, például ez a sálas koszorú igazán elegáns, és könnyen elkészíthető.

Ha szeretnénk az ablakokra sablon és műhó segítségével karácsonyi képeket készíteni, akkor mindig vegyük azt is számításba, hogy sokkal kevesebb idő lefújni a sablont, mint egy hónap múlva letörölni az ablakról a műhót. Segít, ha hajszárítóval meleg levegőt fújunk rá, ezért inkább azokat az ablakokat dekoráljuk ki, ami mellett van a közelben konnektor. Sablont vásárolhatunk is, de mi magunk is rajzolhatunk, ha ügyesek vagyunk.

Dekorációk készítéséhez használjunk különböző terméseket, például gyűjtsünk csipkebogyót, tobozokat. Gyönyörű installációkat készíthetünk, ha egy vastagabb kartont befestünk arany vagy ezüst akrilfestékkel, majd erre ragasztjuk a terméseket. Fehér papír golyókból készíthetünk hóembert is, amelyet a tobozok közé állíthatunk. Fújjuk le műhó sray-vel a tobozokat, gyönyörűen fog mutatni.

Ha készítetek egy szép koszorút vagy bármilyen más dekorációt, fotózzátok le és küldjétek el nekünk!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!