Variációk virslire

Így dobd fel a vacsorád!

Veled is előfordul, hogy farkaséhesen és fáradtan esel haza? Esetleg a család azzal fogad, hogy a gyerekek semmit nem ettek a sulimenzán, kéne valami meleg vacsora? Ilyenkor jól jön, ha tartasz otthon egy zacskó virslit a hűtőben. Percek alatt finom meleg vacsorát készíthetsz, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.

A virsli azért tökéletes választás, mert készétel, nem kell bíbelődni a feldolgozásával, pár pillanat alatt kész. Főzve, sütve, grillezve is elkészíthető, akár melegszendvicsnek is kiváló alapanyag. Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes és szójamentes változata is létezik, így az ételérzékenyek is megtalálhatják a kedvenc terméküket. Akkor se jössz zavarba, ha váratlan vendégek toppannak be, mert virsliből percek alatt az asztalon vannak a finom falatkák.

Sokféleképpen készítheted el. Az egyik alap felhasználási mód a hot dog, aminek szintén számtalan variációja létezik. Töltheted kenyérfélékbe, péksüteményekbe is, például ciabattába vagy olívás kenyérbe. Adj hozzá szószokat vagy mártásokat, de a klasszikus, csalamádés verziója is nagyon finom. Akár a melegszendvics sütőben is megsütheted, füstölt sajttal, fűszerekkel ízesítve isteni. A virslis rántottánál vagy omlettnél sincs jobb, ha valami laktatóra vágysz.

Ne csak ketchupot és mustárt képzelj mellé! Finom fűszeres sajtmártással, tartármártással, chilis szósszal, paprikakrémmel vagy akár majonézzel is. Kombináld zöldségekkel! Lecsóba is kiváló a virsli, de keverhetjük csőben sült karfiolhoz, brokkolihoz is. Bármilyen főzelék feltétje is lehet. Illik a tésztasalátába és a burgonyasalátába is. Dobd fel vele a rakott krumplit is!

Azért, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, az ötletkavalkád után következzen két konkrét recept is. Ha valami romantikus finomsággal lepnéd meg a párod vacsorára, vegyél elő 4 virslit. Hosszában vágd fel úgy, hogy a végén másfél-két centi egyben maradjon. Fordítsd ki, és a végét tűzd össze szorosan fogpiszkálóval, hogy ne maradjon rés. Így szív alakot kaptál. Vegyél elő két tojást törd fel, sózd, borsozd és keverj hozzá zöldfűszert. Isteni snidlinggel, bazsalikommal, oregánóval például, kísérletezz bátran ízlésed szerint. Adhatsz hozzá reszelt sajtot vagy lilahagymát, gombát is. Az összetevőket jól keverd ki, majd tedd serpenyőbe vékony olajra a virsliket és a tojásos keveréket töltsd bele. Süsd egy kicsit az egyik felét, majd fordítsd meg, hogy elkészüljön az egész. Tálaláskor a tetejére szórhatsz édes pirospaprikát, petrezselymet, de snidlinget is.

Egy másik finomság, ha a virslit megszórod borssal, általad kedvelt fűszerekkel. Kísérletezhetsz a szerecsendióval is, különleges ízt kap tőle a virsli. Nem lehet mellényúlni a zöldfűszerekkel sem. A virslit először tekerd bele végig baconcsíkba, majd az egészet leveles tésztába. Kend meg a tetejét tojással és süsd ki.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!