Van terasza az irodátoknak?

Így varázsold édenkertté!

Attól, hogy a városban van az irodátok, még nem kell lemondani a zöldről. A növények tisztítják a levegőt, árnyékot adnak, illetve hangulatjavító hatásuk van.

Más-más lehetőséget ad, ha van egy kis előkertes, kertkapcsolatos irodátok, és másképp lehet kialakítani az emeleti teraszt. Mindkettőre adunk néhány tippet.

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy az iroda kertkapcsolatos, a legkisebb teraszt is érdemes kihasználni. Ültethettek körbe sövényt, magasra növő növényeket, így a kíváncsi tekintetek elől elzárt kis zugot kaptok. Cserépben, balkonládában nevelhettek illatozó fűszernövényeket vagy kevés törődést igénylő, hosszan virágzó zöldeket, de kiváló választás a koktélparadicsom vagy a folyton termő eper is, ami termésével ellátja a kollégákat némi vitaminnal.

A muskátli, a begónia vagy a kerti iszalag nem kíván semmi extra gondoskodást, csupán napfényt és időnkénti öntözést. Hosszan virágoznak, így jó időben, amikor érdemes kiülni a teraszra, gyönyörű látványban lehet részetek.

Ha a teraszra kihelyeztek egy kis asztalt pár székkel, máris van egy kis édenkertetek, ahol meg lehet inni a reggeli, délutáni kávét, el lehet olvasni a telefonüzenetetek, de akár egy gyors megbeszélést is tarthattok a szabadban.

Ha emeleti az iroda, akkor is nagyszerűen ki lehet használni a teraszt. Ebben az esetben a nagyobb növényeket a dézsába ültetett fácskák jelenthetik. Magasra törő tuja éppúgy kerülhet a teraszra, mint narancsfa vagy bukszus. Ha itt is szeretnétek egy kis intim sarkot kialakítani, akkor apácarácsot érdemes a teraszra szerelni, amit be lehet futtatni kúszónövénnyel. Tökéletes választás a kerti iszalag, de akár a borostyán is. Így ki lehet ülni a teraszra anélkül, hogy a kíváncsi szomszédok belátnának.

Balkonládába ültessetek hosszan virágzó zöldeket. Gyönyörű látványt nyújt például a futómuskátli, aminek virágrengetege leomlik a terasz korlátján. A falra is rögzíthettek cserepeket, illetve a felső szomszéd erkélye alól is lelógathattok függő kaspókat. A leomló petúnia is csodás látványt nyújt, a terasz falára rögzített apácarácsra kúszó növények is igazi minidzsungellé varázsolhatják a teret.

A virágzó növények mellé érdemes haszonnövényt, fűszernövényt vagy gyümölcsöt is ültetni. Dézsában, cserépben bármilyen fűszernövény nevelhető. A menta vagy a citromfű kellemes illatával is megnyugtat. A koktélparadicsom, a szamóca is tökéletes. Talán nem is gondolnád, de számos gyümölcsfa dézsában is nevelhető, így egy emeleti teraszon is nőhet almafa vagy magastörzsű ribizlibokor. Gondolj bele, milyen jó érzés, ha napközben az iroda teraszán nevelt gyümölcsök biztosítják a vitamint!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM