Repülőre fel!

Nyaralás előtti tennivalók

Hamarosan itt van a várva várt családi nyaralás ideje? Annak érdekében, hogy stresszmentes legyen a készülődés, érdemes időben elkezdeni a ráhangolódást. Mondjuk, hogyan.

Semmit se halassz az utolsó pillanatra!

Vedd sorba, mik állnak a tennivalólistádon. Ha csöpög a csap, meg kellene javítani egy konnektort, ne várj vele nyaralás utánig, hanem időben hívj szerelőt, hogy az otthonod úgy hagyd el, hogy minden olyan hiba ki lett javítva, amiről korábban tudtál. Nem szeretnél arra hazamenni, hogy megadta magát az ezeréves, zörgő hűtő és kiolvadt az összes hús? Tehetsz ellene, ha még időben szerelőt hívsz, vagy lecseréled a már alig működő, ezért veszélyes háztartási berendezést.

Ellenőrizd a személyid vagy az útleveled érvényességi idejét! Ha kell, csináltass újat még időben!

Fizesd be időben a számlákat is, ne a repülőn jusson eszedbe, hogy minek jár le a napokban a határideje!

Nézd át időben a ruhatárad és a táskákat! Döntsd el, miket viszel el a nyaralásra és mibe pakolsz. Ha még be kell valamit szerezni, vásárold meg időben! Nézz utána a biztonsági előírásoknak, mit vihetsz fel a gépre. Vedd meg a mini kiszerelésű folyadékokat. Nincs annál rosszabb, mintha dühöngve indulsz útnak, mert a biztonsági ellenőrzésnél elvették a drága pénzért vásárolt naptejed, mert elfeledkeztél arról, hogy azt a feladott bőröndbe tedd.

Ha van háziállatod, szervezd meg, ki fog rá vigyázni, ki eteti. Ha nincs rá vállalkozó, foglalj helyet számára egy megbízható állatpanzióban.

Ha van lehetőség online ckeck-in-re, azt végezd el napokkal az utazásod előtt.

Ha bizonytalan vagy abban, beleférsz-e egy kézipoggyász méretű gurulós bőröndbe, még pár nappal korábban próbáld ki. Ha szükséges, most még kifizetheted a feladott bőröndöt is, a repülőtéren ez már jóval drágább mulatság lesz.

Tervezd meg a kinti programot, útvonalakkal együtt! Nézd meg, hogyan jutsz majd el a szállásra, melyik múzeumokba lehet előre, online belépőjegyet venni.

Teendők az utazás előtti napon

Csomagolj be a kézitáskába, a bőröndbe. Csak azt hagyd elől, amit még indulás előtti reggelen is használsz (pl. tisztálkodószerek, fésű, mobiltelefon, szemüveg) Ezeket tedd egy jól látható, elkülönített helyre, hogy otthon ne maradjanak. Mérd le a bőröndöt, nehogy átléped a súlyhatárt!

Mosd ki a szennyest, porszívózz fel, pakolj el, hogy egy rendezett otthon várjon haza. Locsold meg a virágokat!

Készíts szendvicset az útra. Innivalót csak annyit vigyél, amennyi a reptérig kellhet. Amúgy pakolj el egy üres palackot, amit a biztonsági ellenőrzés után majd feltöltesz csapvízzel. Nézd át a hűtőd, ami meg fog romlani a nyaralás ideje alatt, add oda a szomszédnak vagy dobd ki.

Ellenőrizd a járat indulási idejét! Számold ki, mennyi idő alatt jutsz el a reptérre. Csomagold el a térképet, a kinyomtatott papírokat (például a szállásfoglalást).

Állíts be az emailedre out of office üzenetet! Állítsd be az ébresztőórát reggelre és feküdj le időben aludni!

Teendők az indulás napján

Pakold el a maradék holmidat. Ne feledkezz el a telefontöltőről sem! Állítsd a hűtőt vakáció üzemmódra. Kapcsold ki a légkondit, vagy ha programozható, csak a hazaérés előtt kapcsoljon majd be. Zárd be az ablakokat! Dobd ki a szemetet!

Készen állsz?! Nagyon jó pihenést kívánunk!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!