Őszi dekoráció az irodába

Kezdjünk el hangolódni!

Ugyan Halloween még messze van, de szeptembertől már a nyári dekoráció sem állja meg a helyét, ideje váltani. Mutatjuk, mivel lehet feldobni az irodát, ami segíti az őszre való hangolódást is.

Számtalan őszi téma közül választhatunk. Ha tematikus iroda-dekorációban gondolkodunk, akkor érdemes olyat választani, ami 3 hónapig is megállja a helyét, így nem kell sok időt és energiát belefektetni.

Adják magukat a színes falevelek, de ezek gyűjtését csak szeptember vége felé tudjuk elkezdeni. Érdemes azonban rákészülni, megbeszélni, ki szokott kirándulni, kinek a kertjében van olyan fa, aminek érdekes, színes levele lesz ősszel. Így előre tudjuk, ki fog gondoskodni erről a tökéletes dekorációs elemről. A leveleket felfűzhetjük és a plafonról lelógathatjuk, vázába rendezhetjük, de készíthetünk belőle mécsestartót is. Ez esetben a préselt leveleket dekupázs ragasztóval illesszük össze, majd le is lakkozhatjuk.

Szintén érdemes összebeszélni, és gyűjteni a különböző terméseket. A dió, mogyoró, gesztenye, csipkebogyó mind tökéletes választás. Kiegészíthetjük azzal, hogy alkalmanként diós vagy gesztenyés süteménnyel, mogyorós csokoládéval kínáljuk meg a vendégeket, de rendezhetünk egy irodai sütizést is.

Dekorálhatunk az erdő állataival is. A sün, mókus, őz, róka képeit kirakhatjuk a falra. Persze, a legjobb, ha nekünk magunknak vannak képeink az állatokról. Ez esetben a fotóinkat felnagyíthatjuk, alá is írhatjuk, melyik kollega hol készítette. Kellemes beszédtéma a belépő ügyfeleknek. Ha nincsenek fotóink, préselt levelekből is könnyen készíthetünk állatfigurákat.

Keressünk érdekes bogyós ágakat, amelyeket befőttesüvegbe, egyforma kerámia vázába rendezhetünk. A befőttesüvegeket befesthetjük, vagy ráhúzhatunk kockás, mintás textilt is. Ezeket csak egyszer kell elkészíteni, de évről évre használhatjuk, így nem kell minden évben az egész dekoráció-készítést nulláról újrakezdeni.

Mutatós egy tálon szépen elrendezett aszaltgyümölcs-halom is. Ráadásul finom és egészséges is, mind ügyfeleket kínálni, mind a munkatársaknak egészséges nasinak kiváló. Csak győzzük pótolni! Rakjunk ki barackot, fügét, szilvát, de száríthatunk almát is.

Ajtó dekorálásához, a lépcsőházba kiállíthatunk például egy kedves madárijesztőt is. Emellett jól mutat a szárított virágcsokor is, akár ajtón, akár asztalon elhelyezve.

Ha kiegészítőket is váltunk, például lecseréljük a díszpárnákat, esetleg a dekorfüggönyt, akkor az ősz színeiben gondolkodjunk: a bordó, a sárga, a barna árnyalatai melegséget árasztanak.

Hamarosan jönnek az ősz esőzések. Helyezzünk el az ablakba, apró, színes, papírból készült esernyőket. Feldobja a hangulatunkat, ha ránézünk! Választhatunk üvegmatricákat is, az esernyőn kívül például a felhő, az esőcseppek, egy varjú is jól mutathat.

Ha van időnk kreatívkodni, készíthetünk papírból szőlőfürtöket, de valódi szőlőt is használhatunk dekorációs elemként, hiszen az ősz a szőlőszüretelés, a mustkészítés időszaka. Ha van valakinek mustkészítő kis dézsája, egy sarokba beállítva tökéletes és mutatós darabja lesz irodánknak az elkövetkező hónapokban.

Tobozból is készíthetünk állatfigurákat, például baglyot. A polcon jól fog mutatni. Asztalra, komódra úszó kis hajókat is tehetünk. Egy tál vízbe helyezzünk félbevágott dióhéjakat, amelyekbe ragasszunk hurkapálcika árbócot, és tűzzünk rá levelet vitorlának.

Ötleteket meríthetünk a Pinterestről, de használjuk bátran a képzeletünket!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!