Miért fontosak a vidám kiegészítők egy irodába?

A kellemesebb munkavégzésért...

Egy iroda berendezése mindig a cég arculatát tükrözi. Fontos, hogy ha belép egy ügyfél, akkor rendezett, otthonos, barátságos környezet fogadja. A vidám kiegészítőkkel még a standard bútorok mellett is szerethetővé, megjegyezhetővé tesszük az irodát, és a kollégáknak is sokkal kellemesebb így a munkavégzés.

Általában az ott dolgozók több időt töltenek a munkahelyükön, mint otthon. Nagyon fontos, hogy szerethető, élhető, vidám környezetben tegyék ezt, mert a színekből energiát nyernek a napi feladatok elvégzéséhez.

Ha egyforma fa vagy fém íróasztalok állnak egy helyiségben, akkor az unalmas környezetet meg kell törni valamivel. Egy színes kanapé vagy fotel kiváló választás, de akár egy jól választott, dizájnos dohányzóasztal is kitűnhet az irodai környezetből, amire helyezhetünk illatgyertyákat is. A rideg falakat színes képkeretekkel dobhatjuk fel.

Pár perces pihenéshez, egy telefonbeszélgetés lebonyolításához, ötleteléshez, egy gyors meetinghez jó kicsit elszakadni az íróasztal mellől. Ebben segítenek a jól elrendezett puffok vagy babzsákok. Egy stílusos álló- vagy színes asztali lámpa is egyből barátságosabbá változtatja a teret.

A színeknek energizáló hatásuk van, érdemes ezt használni.

Például a sárga örömet, világosságot hoz, elűzi a szorongást, gondolkodásra sarkall. A narancssárga az optimizmus színe, kedélyjavító, magabiztossá tesz. A zöld megnyugtat, látványától jobban igényled a harmóniát. A kék javítja a kommunikációs képességeidet. A piros energikusabbá tesz.

Érdemes odafigyelni arra, hogy az iroda ne legyen egy hatalmas színkavalkád sem, mert az inkább a káoszt, a rendezetlenséget erősíti. Egy domináns színt válasszatok ki, amelynek árnyalatai több helyen is megjelenhetnek. Érdemesebb kisebb felületeken megjeleníteni a színeket, vagy csak egy-egy bútor, egy nagyobb falfelület esetében. Kis mértékben ugyanis pozitív hatást érhetünk el a színterápiával, nagy mértékben viszont már az ellenkezőjébe csaphat át. Például a piros kis mértékben használva energetizál, nagy felületen használva viszont agresszívvá tehet. A narancs eltúlzása könnyelművé, tolakodóvá tehet, míg a kék túlzásba víve hanyaggá tehet.

Ne feledkezzetek meg a zöld növényekről sem! A természet közelsége megnyugtatja a szobában tartózkodókat. Az sem mindegy ugyanakkor, milyen növényeket választotok. Az aloe vera például kevés locsolást igényel, így hétvége, nagyobb szabadságolás alatt sem fog kiszáradni, ugyanakkor látványával megnyugtat.

A funkcionális irodaszerek mellett választhattok egy-egy vicces formájú vagy mintás irodai kiegészítőt is. Például egy macskás esernyőtartó vagy egy tűsarkú női cipő formájú celluxtartó a polcon magára vonzza a tekintetet.

Olyan kiegészítőket válasszatok, ami összhatásában a professzionalitást ötvözi a játékossággal. Így biztos, hogy a munkatársak örömmel dolgoznak az irodában, az ügyfelek számára pedig egy jól megjegyezhető vállalkozás lesztek.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!