Mi legyen a céges konyhában?

Nem csak a kávé működteti a kollégákat!

Sok helyen nem fordítanak elég figyelmet arra, milyen apróságokkal, alapanyagokkal támogatják a munkavállalókat. Azonban egy gondos cégvezető jól tudja, hogy nem csak a kávé működteti a kollégákat.

Az alap céges ellátás általában a víz, kávé és tea biztosítására terjed ki. Azonban ezekből sem mindegy, mit adunk. Ha víz kell, iható a csapvíz is, azonban a legjobb, ha a nagy palackos, vízadagoló gépet létesítjük előnyben. Ez igény szerint szobahőmérsékletű vagy hideg, szénsavmentes vagy szénsavas vizet ad ki a pohárba. Nem vész kárba a felesleg, míg a PET-palackok esetében, ha napokig áll kibontva egy másfél literes üveg, akkor biztos, hogy a lefolyóban végzi a maradék víz, nem is beszélve a sok, felesleges műanyag hulladékról. Kávéból a legjobb a kapszulás, amihez többféle ízesítésű kapszula közül is választhatnak a munkatársak. Tea esetében szintén a legjobb a különféle ízű filterválogatás, hiszen nem mindenki ugyanazt szereti.

Emellett azonban érdemes olyan egyéb termékeket is ingyen biztosítani, ami a hatékonyabb munkavégzést segíti. Az egyik ilyen a gyümölcslé vagy az üdítő biztosítása, amit céges megbeszéléseken vagy ügyféltalálkozókon lehet alkalmanként fogyasztani. A cég imázsát is növeli, ha a megszokott kávé, víz helyett legalább egy narancslével meg tudja kínálni az ügyfelet.

Emellett érdemes friss gyümölcsöt is biztosítani, például almát, narancsot vagy szőlőt, ami nem romlik meg hamar. Egyrészt ezzel a munkavállalók egészségét védjük, másrészt az éhség csillapítására is kiváló tízóraira, uzsonnára. Ha nem éhes a kolléga, vagy nem kell a gyümölcsért lemennie a sarki zöldségeshez, akkor többet és hatékonyabban tud dolgozni.

Ugyanígy a hosszabb céges megbeszéléseken, ötleteléseken is jól jön, ha van az asztalon némi csokoládé. Jó választás egy sportszelet vagy egy bármilyen csokikocka, amit egy-két harapással el lehet fogyasztani. A kis kiszerelés jobb, mert a nagy ott marad bontatlanul, vagy még valószínűbb, hogy ha már egyszer kibontotta valaki, akkor hamar el is fog fogyni, ami viszont már hízásra hajlamosíthatja az ülőmunkát végzőket. Egy-egy kocka csoki viszont, különösen az étcsokoládé csillapítja az éhséget, serkenti az agyműködést, javítja a koncentrációs készséget, és emellett még endorfint, azaz boldogsághormont is termel az emberi szervezetben. Segítségével könnyebben jönnek a kreatív ötletek, gyorsabban végez a csapat egy-egy feladat megoldásával, hatékonyabb lesz így a munkavégzés.

A heti gyümölcs és csokiadag beszerzésének ára pedig eltörpül amellett, hogy így a munkatársak egészségesebbek, hatékonyabbak és elégedettebbek lesznek, ami hosszú távon nagyobb bevételben, a precízebb munkavégzésben is meg tud nyilvánulni.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM