Márciusi programajánló

Mivel töltsd a hétvégéket?

Ahogy ébred a természet, úgy egyre több időt érdemes a szabadban tölteni. Mivel azonban szeszélyes az időjárás, ajánlunk fedett programokat is.

Ha a természetbe vágysz: Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Előreláthatóan március közepéig láthatók teljes pompájukban a különböző fajtájú hóvirágok az Alcsúti Arborétumban. Az összefüggő hóvirágmezők között sétálva lehetőség van megfigyelni az ébredő természetet, érdemes a hóvirágmezőkön túlra is elmenni.

Ha lehetőségünk van rá, töltsünk minél több időt a szabadban! Számtalan szép hely van az országban, ahova még hűvösebb időben is érdemes ellátogatni. Visegrádon például a téli bob ilyenkor is üzemel, mellette pedig hatalmas sétát lehet tenni a hegyoldalban.

Elővehetjük lassan a bicikliket is, és szervezhetünk kisebb-nagyobb túrákat. Számos jó minőségű, biztonságos bicikliút van az országban, amit érdemes kipróbálni. Például érdemes ilyenkor is ellátogatni a Balatonhoz, egészen más hangulata van a tónak, amikor nincsenek turisták, nyaralók a parton.

Március 15-i programok

Sokan csak azért szeretik március 15-ét, mert munkaszüneti nap, otthon lehet maradni. Idén ráadásul négynapos hosszú hétvégével ajándékoz meg minket a sors. Használjuk ki, különösen, ha kisgyermek is van a családban, nézzünk meg egy ünnepi programot! A Szigetvári Várban például ingyenes tárlatvezetéssel, Zrínyi korabeli viselet és-fegyverbemutatóval, kézműves foglalkozással és népi játékokkal várják az érdeklődőket.

A szentendrei Skanzenben huszártábort tartanak, ugyanakkor a Magyar Bajusz Társaság a bajuszpödrés rejtelmeivel ismerteti meg a látogatókat.

Mozi

Ha rossz idő van, és nem szeretnénk nagyon kimozdulni a hétvégén, akkor irány a mozi! Rengeteg jó filmet mutattak be mostanában.

A víz érintését mindenkinek látnia kell, aki szereti, ha egy filmnek van mondanivalója. Guillermo Del Toro filmje egyszerre kémtörténet, szörnymese és romantikus szerelmes film.

A Pentagon titkai című film egy 1971-es amerikai botrányt dolgoz fel csodálatos színészekkel: Meryl Streep és Tom Hanks nagyszerű játéka miatt könnyen átéljük az akkori helyzetet: mekkora csatát kellett vívni a sajtószabadságért, hogy kiderüljön az eltitkolt igazság a Vietnámi háborúval kapcsolatban.

Ha nehéz hetünk volt, és szeretnék kikapcsolódni, de úgy érezzük, a mély mondanivalókat tartalmazó filmeket most nem fogadná be az agyunk, akkor nézzük meg a Valami Amerika 3-at. Egyszerű poénok, garantált nevetés.

Március végén mutatják be az Escobar című filmet, ami egy újságírónő és a hírhedt drogbáró kapcsolatáról szóló életrajzi bűnügyi dráma Javier Bardem és Penelope Cruz főszereplésével.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!