Hidegben jár egy kis plusz kalória – őszi sütireceptek

Egy kis édes kényeztetés...

Tudjuk, hogy a formás alak érdekében sok mindet megteszünk, de azért valljuk be, amikor jön a hideg, nyirkos idő, bizony jól esik egy kis édes kényeztetés. Mutatunk pár finom sütireceptet, amit a kalóriák számolgatása nélkül érdemes élvezni.

Az őszi sütisütés egyik nagy előnye, hogy még számtalan finom gyümölcs közül válogathatunk hozzávalót.

Almás-fahéjas muffin

Ha összeütnénk egy könnyű, gyors sütit, akkor az elsők között gondolunk a muffinra, nem véletlenül. Ez az őszi, almás-fahéjas változat egyszerűen mennyei. Kell hozzá 3 alma, 2 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 bögre cukor, ízlés szerint fahéj, fél bögre étolaj, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor és 1 teáskanál sütőpor. Az almát lereszeljünk, és megszórjuk fahéjjal, majd félretesszük. Habosra keverjük a tojást, hozzáöntjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejet és az étolajat. Ezt követően beleforgatjuk a sütőporral kevert lisztet, végül pedig hozzáadjuk a fahéjas reszelt almát is. Összekeverjük, szétadagoljuk a muffinsütő formákba, majd 20 percen át sütjük.

Szőlős piskóta

Az egyszerű piskótatészta szinte bármilyen idénygyümölccsel feldobható, elkészíthetjük almás, szilvás vagy épp szőlős változatát is. 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd tegyünk bele 6 evőkanál kristálycukrot és a 6 tojássárgát. 6 evőkanál lisztbe tegyünk fél csomag sütőport, és ezt az elegyet is óvatosan keverjük bele. A tésztát öntsük egy tortaformába, és egy fürtnyi szőlőszemeket dobáljunk a tésztába úgy, hogy kicsit belesüllyedjenek. 180 fokon előmelegített sütőben süssük 25 percig, majd a sütőt lekapcsolva, további 15 percig hagyjuk a sütőben, különben összeesik a tészta. A tetejét szórjuk meg porcukorral, mielőtt felszolgálnánk.

Őszibarack

A kosárkákhoz 30 dkg kristálycukrot, 20 dkg margarint, 3 tojássárgáját, 2 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál lisztet habosra összekeverünk. Hozzáadunk még 80 dkg lisztet, 2 csomag sütőport, egy kevés tejfölt. AZ egészet összegyúrjuk és gömböket gyúrunk belőle. Ezeket ritkán elhelyezve sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. Amikor kész, félgömböket fogunk kapni, aminek a belsejét alulról kikaparjuk. Ezt a kikapart tésztát összemorzsoljuk, hozzáadunk 30 dkg cukrot, 2 dkg kakaót, 1 csomag vajat, 1dl rumaromát, 3 evőkanál baracklekvárt és 2 tojásfehérjéből felvert habot. Ezzel a masszával betöltjük a félgömböket és összeragasszuk őket kettesével. A gömböket bekenjük meggyszörppel, átkenjük a tojásfehérjével, majd kristálycukorban megforgatjuk. Nagyon finom, édes sütemény, aminek evése közben semmiképp sem szabad számolgatni az elfogyasztott kalóriákat! ?

Neked melyik a kedvenc őszi recepted? Küldd el nekünk!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!