Ha megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, ezt próbáld ki!

Vágj bele!

Az idei fogadalmaid között szerepel, hogy 2019-ben többet és rendszeresen mozogsz? Remek, akkor vágj bele! Mutatjuk, mik a népszerű sportok.

A rendszeres mozgásnak számtalan jótékony hatása van. Fogyaszt, alakot formál, erősíti az immunrendszered, rendszert visz az életedbe és nem utolsósorban, egy hatékony edzés után nem csak fáradt, de elégedett és boldog is leszel.

Trambulinos aerobic

A zsírégetés egy szórakoztató formája, hiszen egy trambulinon ugrálva sportolsz. Jól megdolgoztatja, átmozgatja ez a mozgásforma a lábaidat, ugyanakkor kíméletes az ízületeidhez, így enyhe súlyfelesleggel is érdemes belevágnod.

TRX

TRX= teljes testtel végzett ellenállásos edzés. Itt a saját súlyod és a gravitáció együttesen jelenti az ellenállást, amit le kell küzdened. Ez egy kemény edzésfajta, még a haditengerészetnél találták ki. Ha fitt vagy, némi izomzattal, akkor bátran próbáld ki, leküzdheted a saját korlátaidat a segítségével. A TRX-kötelet ráadásul bárhová magaddal viheted, akár a természetben is gyakorolhatsz.

Rúdtánc

Míg egykor a rúdtáncról mindenkinek az éjszakai bárokban a rúdon tekergő, lenge öltözetű hölgyek jutottak az eszébe, mára a rúdtánc igazi sporttá vált. Az edzés a hasizmokra, popsira, lábakra hat elsősorban. Kicsit tánc, kicsit erőnléti edzés. Rengeteg kalóriát lehet égetni vele, szépen formálja az alakot. Arra vigyázz, hogy kezdőknél gyakoriak az esések, húzódások.

Úszó jóga

A jóga ugyan nem kifejezetten egy sport, inkább életmód, ugyanakkor egy olyan mozgásforma, amely a teljes testet átmozgatja, miközben befelé fordulva önmagunkat figyeljük. Az úszó jóga pedig medencében zajlik, deszkán kell végrehajtani az ászanákat. A deszka bójához van kikötve, el nem sodródhatsz el, ugyanakkor az ingó deszkán végzett mozdulatok sokkal nagyobb precizitást igényelnek, mint a szilárd talajon végzett jógázás.

Hatha jóga

Ha némi súlyfelesleggel küzdesz vagy nem kimondottan sportolni szeretnél, inkább csak átmozgatni a testedet, akkor kezdj el hatha jógázni. Ez minden jóga alapja, a legalapvetőbb ászanákat, vagyis testmozdulatokat gyakorolhatod itt be szépen, lassan. Egy óra 90 percig tart, közben megtanulsz befelé figyelni, relaxálni. A mozdulataid egyre pontosabbakká válnak az idővel, tested pedig egyre rugalmasabb lesz.

Cross fit

Ez ismét egy kemény edzésfajta, ahol súlylökéseket, fekvőtámaszokat, gyűrűzést, futást és súlyemelést végzel. Rengeteg kalóriát égethetsz el a segítségével. Fáradtan semmiképp se vágj bele, mert a pontatlanság sérülésekhez vezethet!

Zumba

Ez ismét egy olyan mozgásforma, ami a teljes test átmozgatásával jár, idősebbek és súlyfelesleggel bírók is nyugodtan végezhetik. Mozgás a zenére, ritmusra, amire feltölt és boldoggá tesz.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!