Energiát adó smoothie-k könyvelőknek

Ha egy kis plusz erőtartalékra van szükségünk...

Tavasszal ki vagyunk éhezve a gyümölcsökre, zöldségekre, mert a testünk energiára vágyik. A könyvelőknek ráadásul nem könnyű a márciustól májusig terjedő időszak, ilyenkor elkél egy kis extra támogatás. Akár önmagukban fogyasztva, akár smoothie-nak elkészítve finomak, és garantáltan felpörgetnek.

Ha energiára van szükségünk, könnyen nyúlunk egy kis nasi után: a csokoládé nemcsak jókedvre derít, de éhség ellen is gyors segítség. Azonban tavasszal ideje a bikini szezonra is készülni, így ismét előtérbe kerülnek az egészséges ételek, italok.

A banán, aszalt gyümölcsök, saláták és gyümölcsmixek mindig jól jönnek, de ha valami újra vágyunk, próbáljuk ki az alábbi receptek egyikét.

Spenótos smoothie

Egy bögre spenótot, 1 banánt, egy fél bögre felkockázott ananászt botmixerrel vagy turmixgépben keverjünk össze. Adjunk hozzá egy dl kókuszvizet, és keverjük krémes állagúra. Ha kész, öntsük ki pohárba és a tetejére szórjunk egy kis lenmagot.

A spenótnak magas az ásványianyag-tartalma, de nem mindenki szereti az ízét. Ebben a smoothie-ban azonban nem a spenót dominál. A lenmag segíti az emésztést és pozitívan hat a szív- és érrendszerre is. A banán kellő energiát biztosít, valamint garantálja az édes ízt cukor hozzáadása nélkül.

Datolyás turmix

Áztassuk pár órára vízbe a datolyákat, legalább 10-15 szemet, hogy felpuhuljanak. Magozzuk ki őket, öntsünk rájuk 2-3 dl tejet. Adjunk hozzá egy evőkanál mézet és az egészet turmixoljuk össze. Ízesíthetjük fahéjjal vagy gyömbérrel is.

Kiwi turmix

Botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsünk meghámozott kiwit és mandarint. Édesíthetjük mézzel. Hűtve nagyon finom, vitaminokban gazdag ital.

Próbálkozzunk új zöldségekkel

Az articsóka ugyan sokak körében népszerűtlen zöldség, de nagyon egészséges. Magas a vas, folsav, C-vitamin és magnézium tartalma is.  Főzve, sütve is fogyasztható. Nem gondolnád, de még pizzán is nagyon finom!

A vízitorma kiváló szendvicsekbe, salátába is. B, E és K vitamint, kalciumot, vasat, cinket, magnéziumot is tartalmaz. Gyulladáscsökkentő hatása miatt is ajánlott, a tavaszi méregtelenítés kiegészítése képpen is.

A retek segíti a vér és a vese megfelelő működését, gyulladáscsökkentő hatása van, segíti az emésztést, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Szendvicsbe, salátába nyersen fogyasszuk, de készíthetünk belőle savanyított reteksalátát is. Ehhez ecetet keverjünk össze kis cukorral és sóval, majd forgassuk meg benne az apróra vágott retket és hagyjuk állni legalább fél óráig. Madársalátára vagy jégsalátára tesszük, meglocsoljuk az ecetes lével, és egy kis olíva olajjal.

Írd meg a saját receptedet is nekünk! 🙂

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!