Edzést segítő appok könyvelőknek

Napi 15-30 perc mozgás is elég

Akár a sok ülőmunka okozta bántalmakat, például a derék- vagy hátfájást enyhítenéd, akár fogyni szeretnél vagy életmódot váltanál, számtalan applikáció közül választhatsz, ami segít céljaid elérésében.

Most olyan applikációkat javaslunk, amit jól tudsz használni egy-egy konkrét problémára, legyen szó derékfájásról, fogyókúráról vagy életmódváltásról.

Daily Workouts

Akár a teljes testedet, akár csak egyes izomcsoportokat mozgatnál át, a Daily applikációcsaládot neked találták ki. Minden alkalommal más és más gyakorlatokat mutat az app, így sosem fogsz ráunni.

Neck pain

Az irodai munkát végzők, így a könyvelők is ki vannak téve a nyakfájás veszélyeinek. Erre a területre különösen oda kell figyelni, mert, ha a nyak meszesedni kezd, a fájdalom egy idő után egyéb területekre is kisugározhat. Ez az ingyenes alkalmazás olyan gyakorlatokat mutat be, amik segítségével a nyakfájás megelőzhető, vagy enyhíthető.

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout 

Az applikáció előnye, hogy a gyakorlatokat kis helyen is el tudod végezni, és csak egy szék, egy fal és egy kis terület a földön szükséges hozzá. Nem szükségesek nagy előkészületek, mégis 36 különféle gyakorlatot és ezernél is több edzéskombinációt találhatunk a telefonunkon, ha ezt letöltjük. Az alkalmazáson keresztül az ITunes könyvtár is kezelhető, így zenére is tudsz edzeni.

Lose it!

Ha fogyni szeretnél, mindenképpen töltsd le ezt az alkalmazást! Segítségével elektronikus edzés- és étkezési naplót vezethetsz. A rendszer nyomon kövei a bevitt kalória mennyiségét, az elfogyasztott tápanyagokat. A rendszerezés révén garantáltan egészséges lesz a fogyókúrád.

Online Trainer

Ez a magyar nyelvű fejlesztés kiváló lehetőség, ha gerincbántalommal küzdesz, kezdő alkalmazásuk, a Gerinc csomag ugyanis épp ezt a területet gyógyítja. A felsoroltak közül ez az egyetlen fizetős alkalmazás. Azért vettük fel mégis a listára, mert nagy előnye, hogy magyar nyelvű, gyógytornászok, személyi edzők állították össze a gyakorlatokat, és kapcsolódik hozzá egy olyan webshop is, amin keresztül a gyakorlatokhoz szükséges eszközök, valamint ajánlott étrendkiegészítők is megvásárolhatók. Így komplex megoldást nyújt egy konkrét problémára. A fájdalom súlyosságától függ, hogy a rendszeres gyakorlatok révén csökkennek vagy teljesen meg is szűnnek a panaszok.

Miért jók ezek az alkalmazások?

Ha tudod, mely területet szeretnéd átmozgatni, akkor célzottan tudsz keresni hozzá való alkalmazást. A legnagyobb problémát általában az okozza, hogy fejben már eldöntöttük, hogy mozognánk, fogynánk, tornáznánk, de nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá. Ha nincs időnk személyi edzőt felfogadni és rendszeresen találkozni vele, akkor az alkalmazások segítségével, a megadott gyakorlatokat követve már napi 15-30 perc mozgással is jelentős változáson mehetünk át. Mivel nincs élő felügyelet, ezért fontos, hogy kitartsunk, és valóban minden nap, de legalább heti háromszor tegyünk egy kicsit egészségünkért.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!