Tények és tévhitek a távoktatásos képzésekről

Négy legérdekesebb tény

A PENTA UNIÓ Zrt. OKJ-s képzésein résztvevők tanulási szokási alapján, a távoktatási portál adatait elemezve a tanulási szokásokkal kapcsolatos 4 legérdekesebb tény, ami megdöntötte az előzetes várakozásokat.

1. tévhit: Aki a távoktatást választja, esténként és hétvégén tanul.

A valóságban kiderült, hogy hétköznap reggel 8-tól 19 óráig látogatják legtöbben a távoktatási portált.

Tanulság: A távoktatás nem feltétlenül a szabadidő „rovására” valósul meg, hiszen pont az a legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor elérhetőek a tananyagok.

2. tévhit: A távoktatás elsősorban a vidéki településen élők számára lesz előnyös, akiknek nincs a közelükben tantermi oktatás.

A távoktatási portál adatai szerint a legtöbben a fővárosban és a nagyobb városokban, illetve vonzáskörzetükből lépnek be a felületre.

Tanulság: A távoktatás nem a tantermi képzések hiányát pótolja, hanem egy népszerű alternatíva, mely a rugalmassága miatt időmegtakarítást (pl. utazási költség) és hatékony tanulási formát (mindenki akkor tanul, amikor leginkább tud arra koncentrálni) jelent.

3. tévhit: A távoktatás személytelensége miatt nem lesz olyan népszerű, mint a tantermi képzések.

A távoktatási portál fórumain és a zárt Facebook csoportokban folyamatos kommunikáció zajlik az oktatókkal és a tanulótársakkal. Illetve az online platformok mellett a konzultációk alkalmával is megvitatásra kerülnek a felmerült kérdések.

Tanulság: Az online világban sokkal gyorsabb az információáramlás és minden bepótolható, nem úgy, mint egy tantermi képzés esetén, ahol néhány kihagyott tanóra nagyon nehezen pótolható.

4. tévhit: Távoktatásban elsősorban otthonról, kényelmesen, asztali gép mellett tanulnak majd a képzéseken résztvevők.

A távoktatási portál látogatóinak csaknem egyharmada mobileszközről (mobiltelefon, tablet stb.) nézi a távoktatási tananyagot.

Tanulság: Nagy számban látogatják az oldalt a reggeli és az esti ingázás során, hasznosan kitöltve az utazási időt.

Téged is érdekel ez a képzési forma? Jelentkezz a PENTA UNIÓ Zrt. képzéseire és a képzés bónusza keretében bepillantást nyerhetsz a távoktatási felületre és a tananyagokba már a képzés indulása előtt! További részletek és jelentkezés:

Kérdés esetén fordulj bizalommal a PENTA UNIÓ Zrt. munkatársaihoz! >> Elérhetőségek

*A képzés nyilvántartásba vételi száma: E-000088/2014/

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!