Tavaszi méregtelenítés zöldséggel

Méregtelenítés során felszámoljuk a szervezetünkben felhalmozódott, táplálkozással vagy a környezetből bekerült káros anyagokat. Ehhez számos zöldség a segítségünkre lehet.

A szervezetünkben felhalmozódó méreganyagoktól időről időre meg kell szabadulni. A tavasz az újjászületés, a megújulás időszaka, kiválóan alkalmas a méregtelenítésre is. Nem utolsó sorban, ezzel elkezdhetjük a felkészülést a bikiniszezonra. Lássuk, mik lehetnek a segítségünkre ebben!

Rukkola

A rukkola a mediterrán konyha egyik alapanyaga, amely remek méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Számos vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, a szulforafán és az indol-3-karbid pedig extra méregtelenítő hatású összetevője. Védelmet nyújt az öregedés, a szürkehályog kialakulása ellen.

Kiváló salátába, de tehetjük szendvicsre, tésztába is.

Fokhagyma

Dédszüleink, nagyszüleink konyhájának is nélkülözhetetlen alapanyaga volt, népszerűsége máig töretlen. Kéntartalmú vegyületei felveszik a harcot a belekben lévő káros baktériumokkal és gombákkal. Véd a szívbetegség, egyes rákfajták, valamint az ízületi gyulladás ellen is.

Citrom

Helyreállítja a szervezetünkben a savas-lúgos egyensúlyt, amely segít a káros anyagok szervezetből való eltávolításában.

Alma

Az egyik legolcsóbb, mindenki által elérhető gyümölcsünk. Oldhatatlan és oldható rostjai segítik a méreganyagok felszívódását és távozását. A benne lévő sav segít megszabadulni a nehézfémektől.

Változatos formában fogyaszthatjuk, magában, salátában, szószként, zabkásával vagy müzlivel, magvakkal kiegészítve. Mézzel is nagyon finom.

Káposzta

Kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor összetevő révén megszünteti a szervezetben a potenciálisabb rákkeltő anyagokat. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, de enyhén főzve, salátába keverve vagy zöldséglé formájában is fogyasztható.

Avokádó

Bár jelenleg a zsírszegény diéta a sláger, a méregtelenítés folyamatában a zsírnak kiemelkedő szerepe van, mert elősegíti az epe kibocsátását az epehólyagból. Segítségével távoznak a méreganyagok és jobban hasznosulnak a vitaminok, amiben az avokádó szintén gazdag.

Gyömbér

Gyulladásgátló, javítja az emésztést, hozzájárul ahhoz, hogy a táplálék gyorsabban áthaladjon a beleken, kevesebb méreganyagot hagyva hátra. Fogyaszthatjuk levesként, salátaöntetbe reszelve, de teaként is nagyon finom.

Egzotikus méregtelenítők

Míg a fent felsorolt zöldségek könnyen elérhetők és mindenki által ismertek, mellettük még számos más kiváló méregtelenítő zöldség is létezik. Ilyen például a Kis-Ázsiában honos mandragóra, amely gyógynövénynek minősül és sebgyógyításra is alkalmas, vagy a Közép-Ázsiában honos gránátalma, mely kiváló antioxidáns és szintén gyulladáscsökkentő hatása van.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM