Repülővel utazol?

Így csomagolj!

Ha repülővel mész nyaralni, zsebre menő kérdés, hogy mekkora poggyászt adsz fel. Adunk néhány tippet a praktikus, jól átgondolt csomagoláshoz.

A legjobb, ha minden belefér egy kézitáskába, amit a fedélzetre magunkkal vihetünk. Ez azonban csak akkor megvalósítható, ha egy városnézős hétvégére utazunk, egy egyhetes útra már biztos, hogy fel kell adnunk egy plusz bőröndöt.

Mi kerüljön a kézipoggyászba?

Értelemszerűen az, amire a repülőút során, valamint a landolást követő néhány órában szükségünk lehet, valamint a törékeny, értékes holmik. Vagyis: iratok, térkép, pénz, kulcs, szemüveg, napszemüveg, a repülés közben esetlegesen szükséges gyógyszerek, mobiltelefon, fényképezőgép. Folyadékot csak 1 dl-es kiszerelésben vihetünk a gépre, valamint semmilyen szúró- és vágóeszköz nem vihető a fedélzetre, beleértve a manikűrkészletet és a kötőtűt is. Ha félünk, hogy megszomjazunk várakozás közben, akkor vigyünk magunkkal egy üres, átlátszó palackot, amit az ellenőrzést követően a terminálban még gyorsan feltölthetünk csapvízzel.

Az utazók egyik rémálma, hogy elkeveredik a bőrönd. Az ilyen esetek miatt célszerű egy váltás ruhát a kézipoggyászba tenni, így nem kell azonnal egy boltba rohanni, hogy egy váltás fehérneműt legalább beszerezzünk.

Mit csomagoljunk a bőröndbe?

A feladott poggyászba kerüljön minden, ami a nyaralás alatt kellhet. Általában kánikulára készülünk, hacsak nem a tundrán töltjük a nyarat, így a fehérnemű mellett póló, sort, szoknya, ruha, fürdőruha, hálóruha tölti meg a poggyászt. A hideg estékre, a tengerparti motorozáshoz, quadozáshoz, vagy egy átvonuló vihar idejére célszerű egy hosszú nadrágot és egy pulóvert is magunkkal vinnünk. Cipőből elég egy zárt, egy szandál és egy strandpapucs.

Szükségünk lesz még a pipereholminkra, törölközőre (bár sok szálláshely ezt biztosít), valamint a szórakozáshoz könyvre, esetleg egy társasjátékra, ha a családdal utazunk.

Nem mindegy az sem, milyen sorrendben helyezzük el a holmijainkat. Legfelülre kerüljön az, amire elsőnek szükség lehet. Így a hálóruha és egy váltás ruha, amit első nap felveszünk, mindenképpen elérhető legyen. Alulra kerüljön a hosszú nadrág, pulóver, az esőkabát, ha viszünk magunkkal, hiszen ezekre nem biztos, hogy szükség lesz az út során.

Mire figyeljünk?

Akkora bőröndbe, táskába pakoljunk, amibe kényelmesen elfér az összes holmink, és könnyedén be is tudjuk zárni. Ha már otthon csak akkor zárható a bőrönd, ha hárman ráülnek, akkor mit kezdünk majd a hazaút előtt, amikor már össze-vissza dobáltuk a holmijainkat, zacskóban a szennyes, és esetleg még szuvenírt is vásároltunk, ami nem fér be sehova. Amennyiben szeretünk külföldön vásárolni, inkább itthon gondoskodjunk nagyobb poggyászról, mint hazafelé kelljen ráfizetnünk annak feladásakor, esetleg kint kelljen új, méretesebb táskát beszerezni indulás előtt.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM