Egy-egy pörgős napon akár annyira felhalmozódhat a munka, hogy ebédelni sincs időd rendesen. Ilyenkor jó, ha van nálad pár olyan…
Már megint nem evett a gyerek a suliban?
Ezt főzd vacsorára!
Sokszor járunk úgy, hogy fáradtan hazaérünk, és a gyerek azzal fogad, hogy nem volt jó az ebéd a menzán, farkaséhes és enni kér. Ilyenkor nem ússzuk meg a vacsorát egy szendviccsel, de nem is kell órákig a tűzhely mellett állni. Mutatunk pár gyors, könnyen elkészíthető, laktató ételt.
Hot dog
A hot dog azért jó, mert az alapanyagai mindig ott lehetnek kéznél: jó minőségű, roppanós virsli a hűtőben, néhány hot dog buci, amit akár le is fagyaszthatunk, majd amikor szükséges, gyorsan felengedhetjük. Ezen kívül csak az ízesítés a kérdés: tehetünk bele pirított hagymát, csalamádét, ketchupot, mustárt, majonézt, de megbolondíthatjuk simán uborkával is.
Köleskása
A divatos után lássunk egy régebbi receptet. A köleskása a lovagkor étke volt hajdanán, de mára újra felfedezték ezt az amúgy nagyon finom, és könnyen elkészíthető, laktató ételt. Kell hozzá egy bögre köles (2-3 dl-es bögrével mérve), kb. fél liter tej, kis fahéj, méz, az ízesítéshez még gyümölcs, aszalt gyümölcs vagy lekvár. A kölest átmossuk, beletesszük a tejbe, és kis lángon, kevergetve elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet is. Kb. fél órán át főzzük, amíg a tejet fel nem szívta a köles (hasonló állagú lesz a tejbegrízhez). Pár percig lefedve hagyjuk, majd tálkákba osztjuk a köleskását és ízlés szerint ehetjük magában, cukrozva, vagy a tetejére vághatunk gyümölcsöt, például őszibarackot. Lekvárral, de aszalt gyümölccsel megszórva is nagyon finom, ráadásul egészséges is.
Cukkinis tócsni
Egy közepes cukkinit megmosunk, végeit levágjuk és lereszeljük. 3 közepes krumpli héját levágjuk, szintén lereszeljük és a cukkini közé keverjük. Kinyomjuk a felesleges lét, majd hozzákeverünk egy kis fokhagymát, borsot, kakukkfüvet, kevés lisztet és egy tojást. Serpenyőben felforrósítunk olajat, majd a masszából evőkanállal egy-egy adagot dobunk a forró olajba. A kanállal a gombócokat ellapítjuk és mindkét oldalát kisütjük. Magában is kiváló, de ehetjük köretként, natúr sült hús mellé is.
Ha Nektek is van gyorsan elkészíthető, bevált receptetek küldjétek el nekünk! 🙂
Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!
Értékelés, hozzászólás