Last minute nyaralás – tippek, trükkök

Még nem késő leszervezni egy csodás nyaralást

Még nem késő leszervezni egy csodás nyaralást, csak tudni kell, hol érdemes körülnézni, mire érdemes figyelni.

Amíg tart az iskolai szünet, addig a népszerű úti célokra, így például Párizsba vagy a görög szigetekre igencsak borsosak a repülőjegy árak. Ha megengedhetjük magunknak, érdemes kivárni a szeptembert. Ekkor csökken a kínálat, hiszen a családosok számára véget ér a vakáció, ugyanakkor a délebbi országok tengerpartjain még csodaszép az idő. Fürödhetünk, napozhatunk ugyanúgy, mint nyáron, sőt, még jobban ki tudjuk élvezni a természeti szépségeket, ha kevesebb a turista.

Egy kedvező last minute úthoz érdemes rugalmasan hozzáállni. Ne találjunk ki konkrét úti célt, csak annyit, hogy inkább strandolós, vagy inkább városnézős utazáshoz van-e kedvünk. A szeptember, de sok helyen még az október időjárása is alkalmas a nyaralásra, így, ha az időpont tekintetében is tudunk alkalmazkodni, akkor csak a lehető legkedvezőbb ajánlatot kell megkeresni. Nézzük meg, milyen időjárásra számíthatunk az adott térségben, például szeptemberben Korfun már eshet az eső, míg a horvát tengerparton még általában süt a nap.

Dél-Olaszország is kitűnő választás egy last minute úthoz. Például Rómába még ősszel is sokan repülnek egy-egy városnéző hétvégére, de ha Nápolyba megyünk, onnét vonattal is átmehetünk Rómába, miközben Pompeii-t is megnézhetjük.

Disneyland is sokak által kedvelt hely, de Párizsba nyáron meglehetősen drága a repülőjegy, Disneylandbe pedig minden iskolai szünet idejére felemelik a belépők árait. Ha viszont ősszel, hétköznap veszünk ki pár nap szabadságot, a nyári árak töredékéért érezhetjük jól magunkat a francia fővárosban.

Ha pedig autóval utazunk, akkor irány a horvát tengerpart! Az idő szeptember első két hetében még kiváló, a víz is meleg, élvezzük ki az utolsó nyaralós napokat olcsóbban!

Az utószezon nagy előnye, hogy kevesebb már a turista, így könnyebben és olcsóbban találhatunk szállást is. Számos belföldi helyszínen is nehéz szállást találni fesztiválszezonban, amikor még a környező településeket is ellepik az emberek. Ugyan nyár végén a strandok bezárnak, de városnéző sétákhoz, szállodai wellness fürdőzéshez tökéletesen alkalmas a kora őszi meleg.

Érdemes körülnézni több légitársaság és utazási iroda ajánlatai között is, hiszen ott lesz olcsóbb az ár, ahol több üres hely van. Keresgéljünk a neten, mert a szállásgyűjtő oldalaknál gyakran magasabb árat kell fizetni, miközben könnyen megtalálhatjuk a magánszállások elérhetőségeit is.

Legyünk rugalmasak a közlekedési eszközök tekintetében is, van, amikor olcsóbb fapados repülővel utazni, mint autóval megtenni több száz kilométert.

Mivel ősszel sokkal bizonytalanabb azért az időjárás, a programok tekintetében érdemes B tervvel is készülni, így egy-egy futózápor vagy hűvösebb nap sem okozhat gondot.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!