Itt az ideje a karácsonyi céges ajándékon gondolkodni!

Hogy legyen időnk még a beszerzésre is...

Lassan nyakunkon a karácsony. Ha a család ajándékait az utolsó pillanatra is hagynánk, a céges ünneplést időben el kell kezdeni szervezni. Vajon mit adjunk az idén ügyfeleinknek, partnereinknek, kollégáinknak ajándékba? Adunk néhány tippet.

Az ügyfelek mindig hálásak a figyelmességért

Duplán megéri az ügyfelek ajándékán gondolkodni. Egyrészt ez egy kiváló önreklám lehetőség, másrészt a figyelmesség (és természetesen az évközi, magas színvonalú munkánk) hatására növelhetjük elköteleződésüket cégünk, szolgáltatásunk iránt. Ennek fényében adjunk valami céges, logózott ajándékot. Ez praktikusan valami mindennapi használati tárgy legyen, például golyóstoll, bögre, jegyzettömb, névjegykártya-tartó, esetleg egy asztali naptár. Mellé pedig adhatunk valami apró, kézműves terméket, például édességet, csokit, kekszet, szappant, esetleg kis kiszerelésben teát, lekvárt.

Ha magánvállalkozók vagyunk, vagy kis céget képviselünk, így nincs nagy büdzsénk az ügyfelek megajándékozására, akkor se menjünk el szó nélkül az ünnep mellett. Egyrészt süthetünk vagy vásárolhatunk mézeskalács figurákat, amely dekoratív ajándék, és sokan celofánban elteszik emlékbe. Ha elég ügyesek vagyunk, cégünk nevét is ráírhatjuk cukormázzal.

A minimum, hogy egy elektronikus képeslapot küldjünk az ügyfeleknek. A sablonos boldog karácsonyt szövegen túl fogalmazzunk meg pár személyes gondolatot. Például utalhatunk rá, hogy sok munkával telt az év mindkét fél számára, de közeledik a karácsony, a megérdemelt pihenés ideje. Kívánjunk jó pihenést, családi körben eltöltött vidám perceket, majd fejezzük ki reményünket, hogy az újévben is ügyfeleink között tudhatjuk a megajándékozott személyt.

Mit adjunk a partnereinknek?

Ha van esetleg olyan partnercégünk, beszállítónk, nagyobb, céges megrendelőnk, ahol nem az egyes személyeket ajándékoznánk meg, de szeretnénk valamivel kedveskedni, akkor mindenképp egy olyan ajándékcsomagban gondolkodjunk, amit egy cégben az ott dolgozók közösen használhatnak fel. A kézműves termékekből összeállított csomag ilyenkor is kiváló választás lehet. Válogathatunk össze csokit, kekszet, lekvárt, teakülönlegességeket akár, amit kiegészíthetünk ízesítőnek szánt mézzel, különleges kandiscukorral, barnacukorral vagy nádcukorral is. Szintén jó választás egy mézesbödön pergetővel, ezt akár logózhatjuk is, bizonyára jó szolgálatot fog tenni egy cég közös konyhájában. Akár adhatunk sütemény- vagy csokoládéválogatást is egy szép üvegben. Válasszunk valami mutatós, karácsonyi csomagolást, kis fenyőággal, szaloncukorral.

Ha egy cégnek küldjük az ajándékot, akkor is mellékeljünk egy képeslapot, amelyen pár személyes gondolat szerepel. Más irodákban is szokás, hogy a képeslapokat karácsonyi dekoráció gyanánt kitűzik, így egy egyedi, logózott képeslap kedves emlékeztető ránk is.

Ne feledkezzünk meg a kollégákról sem!

Munkatársként nem kell nagy költségekbe vernünk magunkat, de egy kis házi készítésű süteménnyel, lekvárral vagy befőttel kedveskedhetünk azoknak, akikkel a hétköznapok nagy részét együtt töltjük.

Ha nagyobb irodában, cégvezetőként dolgozunk, akkor mindenképpen a mi felelősségünk, hogy a munkahelyen is ünnepi hangulat legyen. Akár kézműves termékekkel vagy logózott határidőnaplóval és tollal kívánunk boldog karácsonyt, a lényeg, hogy érezzék az ott dolgozók a törődést. Ha egyik évben logózott ajándékot választunk, akkor a másik évben inkább kézműves szappant vagy édességet adjunk.

Alkalmanként választhatunk élményt is ajándékba, amikor az egész cég részt vesz egy közös programon. Ennek kiváló csapatösszetartó ereje is van, az ajándékozáson túlmenően. Szánjunk egy napot, délután a kollégákra. A céges karácsonyok helyszínéhez, programjaihoz egy másik cikkben adunk ötleteket… 🙂

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!