Hogyan oldjuk meg az irodai étkezést?

Ehhez adunk néhány tippet

A munkahelyi étkezés a legtöbb helyen kardinális kérdés – főleg kis cégeknél, ahol nincs menza a felső emeleten. Hol ebédeljünk napközben? Ehhez adunk néhány tippet.

Otthon főzés

Adja magát a lehetőség: otthon, előző este főzünk valami finomat, bedobozoljuk és másnap csak felmelegítjük a mikróban. Kimondottan konyhatündéreknek való verzió az étkezés megoldására, mert lássuk be, egy átlagos háziasszonynak, aki este még átnézi a gyerekek leckéjét, leviszi a kutyát sétálni, elpakolja az edényeket, nem pont arra lesz ideje, hogy még magának főzőcskézzen valami finomat. A kifőzök egy kis tésztát, majd veszek rá valamit a boltban verzió lehetőségei pedig hamar kimerülnek.

A kollegialitást erősíti ugyanakkor, ha nem egymagunkra, hanem az egész kollektívára főzünk, felváltva. Így csak hetente, kéthetente egyszer kerül ránk a sor, cserébe mindig meglephetjük egymást valami finomsággal. Az sem gond, ha csak a tésztát tudjuk ezerféleképpen elkészíteni, mert biztosan lesz olyan munkatárs, aki viszont a húsokhoz ért vagy a thai konyha bűvöletében él.

Közös főzés

Ez is erősíti a közösségi szellemet: dobjunk össze gyorsan egy salátát, süssünk ki néhány szelet húst – ha többen sürgölődünk együtt a konyhában, pár perc alatt ott gőzölög a finom ebéd. Természetesen ez minden napra nem megoldás, de kinevezhetünk heti egy napot, amikor együtt főzőcskézünk.

Sarki bisztró

Fedezzük fel együtt a környéket: próbáljuk ki a sarki bisztrót, a gyros-ost, a kifőzdét, egy-egy éttermet. Ez is akkor a leginkább működőképes, ha csak heti egy-két alkalommal élünk ezzel a  lehetőséggel. Az időjárást is figyelembe kell venni, esőben, hóban nyilván kevésbé szeretünk kimozdulni, mint napsütésben.

Ételfutár

Annak érdekében, hogy ne unjuk meg a pizzát, érdemes több ételfutár céget is kipróbálni. Ez akkor működik nagyon jól, ha megszavazzuk a kollégákkal, épp honnét rendeljünk aznap. Egyrészt van, ahol jár kedvezmény vagy extra desszert a nagyobb mennyiségű rendelésnél, másrészt több szem többet lát alapon hamar lesz 5-10 kedvenc, akiből választani lehet.

A fenti lehetőségeket érdemes variálni. A lényeg, hogy ne ragadjunk le egy verziónál, mert előbb utóbb a főzéstől és a rendeléstől egyaránt megcsömörlünk. Tekintsünk az ebédidőre társasági eseményként, ami összetartja a kollektívát, lehetőséget ad arra, hogy új ízekkel, más tájak konyhájával is megismerkedjünk.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM