Egy-egy pörgős napon akár annyira felhalmozódhat a munka, hogy ebédelni sincs időd rendesen. Ilyenkor jó, ha van nálad pár olyan…
Hogyan oldjuk meg az irodai étkezést?
Ehhez adunk néhány tippet
A munkahelyi étkezés a legtöbb helyen kardinális kérdés – főleg kis cégeknél, ahol nincs menza a felső emeleten. Hol ebédeljünk napközben? Ehhez adunk néhány tippet.
Otthon főzés
Adja magát a lehetőség: otthon, előző este főzünk valami finomat, bedobozoljuk és másnap csak felmelegítjük a mikróban. Kimondottan konyhatündéreknek való verzió az étkezés megoldására, mert lássuk be, egy átlagos háziasszonynak, aki este még átnézi a gyerekek leckéjét, leviszi a kutyát sétálni, elpakolja az edényeket, nem pont arra lesz ideje, hogy még magának főzőcskézzen valami finomat. A kifőzök egy kis tésztát, majd veszek rá valamit a boltban verzió lehetőségei pedig hamar kimerülnek.
A kollegialitást erősíti ugyanakkor, ha nem egymagunkra, hanem az egész kollektívára főzünk, felváltva. Így csak hetente, kéthetente egyszer kerül ránk a sor, cserébe mindig meglephetjük egymást valami finomsággal. Az sem gond, ha csak a tésztát tudjuk ezerféleképpen elkészíteni, mert biztosan lesz olyan munkatárs, aki viszont a húsokhoz ért vagy a thai konyha bűvöletében él.
Közös főzés
Ez is erősíti a közösségi szellemet: dobjunk össze gyorsan egy salátát, süssünk ki néhány szelet húst – ha többen sürgölődünk együtt a konyhában, pár perc alatt ott gőzölög a finom ebéd. Természetesen ez minden napra nem megoldás, de kinevezhetünk heti egy napot, amikor együtt főzőcskézünk.
Sarki bisztró
Fedezzük fel együtt a környéket: próbáljuk ki a sarki bisztrót, a gyros-ost, a kifőzdét, egy-egy éttermet. Ez is akkor a leginkább működőképes, ha csak heti egy-két alkalommal élünk ezzel a lehetőséggel. Az időjárást is figyelembe kell venni, esőben, hóban nyilván kevésbé szeretünk kimozdulni, mint napsütésben.
Ételfutár
Annak érdekében, hogy ne unjuk meg a pizzát, érdemes több ételfutár céget is kipróbálni. Ez akkor működik nagyon jól, ha megszavazzuk a kollégákkal, épp honnét rendeljünk aznap. Egyrészt van, ahol jár kedvezmény vagy extra desszert a nagyobb mennyiségű rendelésnél, másrészt több szem többet lát alapon hamar lesz 5-10 kedvenc, akiből választani lehet.
A fenti lehetőségeket érdemes variálni. A lényeg, hogy ne ragadjunk le egy verziónál, mert előbb utóbb a főzéstől és a rendeléstől egyaránt megcsömörlünk. Tekintsünk az ebédidőre társasági eseményként, ami összetartja a kollektívát, lehetőséget ad arra, hogy új ízekkel, más tájak konyhájával is megismerkedjünk.
Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!
Értékelés, hozzászólás