Filmajánló

Lemaradtál valamiről?

Ha a sok munka miatt nem volt időd követni a filmbemutatókat, ajánlunk pár olyan filmet, amit nem érdemes kihagynod a jelenlegi kínálatból.

Bohém rapszódia

Ha Queen-rajongó vagy, akkor már biztos láttad, de ha még nem, akkor pár helyen még játsszák a filmet, nézd meg! A film remekül bemutatja, miért is válhatott Freddie Mercury akkora ikonná. A konvenciók és sztereotípiák ellenében élt, féktelen életvitel jellemezte, ami ugyan az életébe is került, ugyanakkor zenéjével beírta magát a rocktörténelembe.

Egy kutya hazatér

A történet semmi újat nem mond, hiszen már a cím is biztosít afelől, hogy itt happy end lesz. Amiért mégis érdemes megnézni a filmet, az a csodálatos látványvilága. Kanada hegyei közt, csodaszép erdőkben játszódik a történet jelentős része. A modern technológiának köszönhetően alig-alig tűnik fel, amikor a valós környezetben digitálisan rajzolt állatok mozognak. Ha pedig bónuszként kedveled az állatos történeteket, akkor néhány jelenet még torokszorító is lesz a számodra.

Aquaman

Ha kedveled a szuperhősös filmeket, akkor ott a helyed a moziban. Ha kevésbé, ezt a filmet a látvány miatt akkor is érdemes megnézni. Jason Momoa remekül hozza az igazság ligájának tagját, a látványos helyszínek pedig 3D-ben közvetítik a legjobb hatást. Munka utáni kikapcsolódásképpen tökéletes választás.

Instant család

A 12-es karika erős túlzás a filmbesorolásról döntők részéről. Bár rengeteg poén elhangzik, és vicces jelenetekben is bővelkedik a film, valójában nagyon is mély mondanivalója van, amit 14 év alatt biztosan nem ért meg egy gyerek. Az alaptörténet szerint ugyanis a filmbéli házaspár olyan testvéreket fogad örökbe, ahol az apa ismeretlen, az anya pedig drogozik. Ide-oda vetődnek a gyerekek a nevelőszülők között, és közben bőven ragad rájuk rossz szokás. A nevelőszülőknek a hétköznapi gondok között kijut a tini pucérszelfijeiből éppúgy, mint a vér szerinti anyához való kötődés nehézségeiből. Természetesen itt is adott a happy end, ami a való életben azért nem lenne garantált egy ilyen helyzetben. Szülőként viszont az ember egyszerre látja a valóságot és tud nevetni a poénokon.

Üveg

Ez a film nem családi mozizáshoz való, Shyamalan ismét egy misztikus horrorfilmet alkotott, amikor egybefűzte a 2000-es Sebezhetetlen és a 2017-es Széttörve című filmjei cselekményét. A rendező és a neves színészek – Bruce Willis, James McAvoy és Samuel L. Jackson – rajongói számára kötelező film. Érdemes előtte feleveníteni az előzményeket!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!