Egy-egy pörgős napon akár annyira felhalmozódhat a munka, hogy ebédelni sincs időd rendesen. Ilyenkor jó, ha van nálad pár olyan…
Ételek, amik a bőrnek is jót tesznek
Ünnepi kényeztetés év végére
Kétféle étel létezik. Az egyik belülről hat és szépít, a másik pedig, amit elfogyasztása mellett a bőrre is kenhetünk. Az ünnepek alatt ezekkel kényeztesd magad!
Ételek, amik belülről szépítenek
Nem is gondolnád, hogy az elfogyasztott étel milyen erős hatást gyakorol a kinézetedre is. Azt esetleg már tapasztaltad, hogy egyes ételektől kipirosodott a bőröd, vagy pattanások jelentek meg az arcodon. Vannak azonban olyan élelmiszerek, amik nyugtatják, kisimítják, feszesítik, egészségesebbé teszik bőrödet.
Karácsonykor például sokan esznek halat, és ezt nagyon jól teszik. A benne lévő omega-3 zsírsavak ugyanis fiatalítják a bőrt, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, megtartják a szövetekben lévő nedvességet, és mivel a bőr nem száraz, így kevésbé ráncosodik. Segítik az új sejtek képződését is.
Télen sok citrusfélét fogyasztunk, és ez sem véletlen. A magas C-vitamin tartalmú gyümölcsök ugyanis nem csak az immunrendszer erősítésében segítenek, de kisimítják, feszesítik is egyben a bőrt. Emiatt később kezdenek megjelenni a ráncok az arcon.
A zöldségek közül a bőrünkre a piros és a zöld színűek vannak leginkább hatással. Például a sütőtök, a sárgarépa, a spenót és a brokkoli rengeteg olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amik ragyogóvá teszik a kinézetedet. Antioxidáns hatásuk a sejtkárosodás és az öregedés ellen nyújt hatékony védelmet.
Az olajos magvak enyhítik a bőrszárazságot, segítenek megtartani a nedvességtartalmat. Megkötik a szabad gyököket, így öregedésgátló hatást fejtenek ki. A mandula, a pisztácia és a dió emellett még omega-3 zsírsavakat is tartalmaz.
A teljes kiőrlésű gabonák az emésztésre gyakorolt kedvező hatásuk mellett a bőrnek is jót tesznek, az tiszta, hidratált lesz.
Kend magadra!
Talán nem is gondolnád, de az alma, amellett, hogy finom és egészséges, kívülről is szépít. A hámozott héjjal töröld át az arcot, csodásan felfrissít!
Köztudott, hogy az uborka az arcra, különösen a szemekre helyezve szintén felfrissíti a bőrt, csökkenti a ráncokat, halványítja a szem alatti karikákat. Jó, ha tudod, hogy az ananász ugyanilyen hatással van a bőrödre!
A préselt szőlőlé arclemosó tonikként sem utolsó, a szőlőmagokat pedig bőrradírba keverve is hasznosítják.
A csipkebogyó a gyulladáscsökkentő hatását a bőrre kenve, kívülről is kifejti. A kiwi pedig magas C-vitamintartalmának köszönhetően felfrissíti az arcbőrt. Őszibaracklével elsősorban a mitesszeres, vízhiányos bőrt érdemes átkenni, remekül hidratál és ápol.
Csodás arcpakolást készíthetünk, ha a választott zöldséget, gyümölcsöt turmixoljuk, majd összekeverjük zúzott mandulával vagy teljes kiőrlésű gabonával, valamint egy kevés mézzel és natúr joghurttal. Tisztít, hidratál, ápol szükség szerint.
Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!
Értékelés, hozzászólás