Áprilisi futóversenyek elszántaknak

A teljesség igénye nélkül...

Ha elszánt futó vagy, szereted a kihívásokat, részt szoktál venni futóversenyeken, akkor áprilisban igazán nem lehet panaszod, rengeteg lehetőség lesz a megmérettetésre. A teljesség igénye nélkül ajánlunk néhány lehetőséget.

Ahogy beköszönt a jó idő, egymást érik a jobbnál jobb futóversenyek. Különböző távok vannak, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Mire figyeljünk?

Soha ne vállaljuk túl magunkat. Ne az legyen a cél, hogy minden hétvége a futásról szóljon, és ne vállaljunk teljesíthetetlen távokat. Ha télen is rendszeresen futottunk, edzésben vagyunk, akkor bátran vágjunk neki, ellenkező esetben viszont fokozatosan szoktassuk hozzá a testünket ismét a kilométerekhez.

Mindig melegítsünk be megfelelően, és ne sajnáljuk a pénzt jó futócipőre! Amennyire lehet, próbáljuk kivédeni, megelőzni a sérüléseket. Futás után is tartsunk levezető mozgást, használjunk izomlazító krémeket.

Öltözzünk az évszaknak megfelelően. Mindenki ismeri a saját igényeit, van, aki már plusz pár foktól kezdve csak rövidnadrágban fut, míg másnak tavasszal még elkel a hosszú futónadrág. Olyan ruházatot viseljünk, ami könnyű, jól elvezeti az izzadtságot és nem dörzsöli ki a kényes testrészeket.

Áprilisi futóversenyek

A tavaszi szünet alatt, a Húsvéthoz kapcsolódóan több helyen is hirdetnek futóversenyt, ezek jelentős része a gyerekeknek, családoknak szól. Aki inkább a közösségi élményre hajt, mint a versenyre, annak ajánljuk a Normafánál rendezett Spartan Kids közösségi edzést április 1-jén, vagy a szintén ezen a napon megrendezésre kerülő Velence-tó kerülést, ahol akár váltóban is le lehet futni a távot. Siófokon aznap III. Tojás- és Nyúlfutamra kerül sor, míg Szombathelyen Fussatok bolondok! címmel hirdetnek maratont.

Április 4-8-a között ötnapos Generali Runner’s World futótábort rendeznek a Balaton körül. A legjobban teljesítő futó fődíja az április 22-i balatonfüredi Generali Runner’s World Run versenyre egy főre szóló nevezés.

Április 7-én margitszigeti Sziget Run (5 km) futás kezdőknek és profiknak egyaránt. Ugyanaznap Kesztölcön Pilisi Tavasz Terepfutás lesz, a táv félmaraton 850 méteres szintkülönbséggel Budapesten pedig Libegő Trail lesz, a Libegő alatti terepfutás.

Április 14-én pécsi Tubes (Ultra) Trail. Egy kör 12 kilométer, nevezni lehet 1-3 körre és 4+ körre is. Ugyanaznap rendezik a fővárosban a Telekom Vivicitta városvédő futást is, ahol ismét lesz Suhanj! futam. Szintén 22-én lesz Debrecenben a II. Wizz Air Debrecen Airport Run futóverseny.

Ha a hazai lehetőséget kevésnek találnád, akkor április 8-án Rómában futhatsz maratont, április 15-én pedig Wizz Air Cluj-Napoca maratonfutás lesz Romániában.

Ha pedig a kutyáddal futnál, akkor a nektek való programra április 28-ig kell várni. Ekkor rendezik meg Piliscséven a 6 kilométeres Hard Dog Race Base – kutyás akadálypályás futóversenyt.

Te melyikre nevezel be? Írd meg, hogy szurkolhassunk Neked! ?

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!