Mit főzzünk gyorsan este?

Készítsünk valami egyszerűt!

Valószínűleg minden dolgozó nőnek, aki családanya is egyben, fejtörést okoz a főzés. Napközben ott a sok határidős munka, a rengeteg átnézendő számla. Este alig várjuk, hogy hazaérjünk, és végre pihenhessünk egy kicsit. Azonban ott az éhes siserehad, akik szintén korgó gyomorral és fáradtan mennek haza. Főzzünk hát valami egyszerűt!

Ha már elég nagyok hozzá a gyerekek, érdemes beosztani, hogy ki készítse el aznap a vacsorát, a hozzávaló beszerzéséhez pedig gyűjtsük be előre az igényeket. Így nem szükséges minden nap munka után még boltba is rohangálni, hazaérve pedig a hűtőben kotorászva azon gondolkodni, mit is tudunk az alapanyagokból gyorsan összedobni.

Az esti főzés egyik alapvető szempontja, hogy gyorsan elkészíthető legyen az étel! Ehhez adják magukat a tésztafélék, illetve a natúr sült húsok zöldségkörettel. Nézzünk néhány példát!

Raclette

Akár egy kis családi esti szeánsznak is beillik egy közös raclette-ezés. Nem kíván hosszas előkészületeket, a hússzeleteket akár reggel is bepácolhatjuk pár perc alatt, illetve, ha vegetáriánus vacsira vágyunk, akkor vegyünk grillsajtot. Köretnek pedig bármi jó, ami épp van otthon: hagyma, paprika, paradicsom, uborka, sajt, gomba, bab, bacon, kukorica, burgonya például. Ráadásként, amíg a hús és a köret elkészül, mindenki elmesélheti, milyen napja volt. 🙂

Gyros házilag

A gyrosra se úgy gondoljunk, mint egy gyorséttermi fogásra. Tartsunk otthon pitát, ma már szinte minden nagyobb élelmiszerboltban kapható (de akár egy gyrosos-tól is megvehetjük). Ha nem szeretnénk a fűszerezéssel bajlódni, kapható zacskós gyros pác, ráadásul öntettel együtt, ami lerövidíti az előkészületeket. Vágjuk fel a zöldségeket, süssük meg a húst, és mindenki azt tesz a pitába, amit szeretne. Az otthon készített gyros elfogyasztásának egész más hangulata van, mintha az utcasarkon állva kapnánk be két számla felrögzítése közben.

Soksajtos tészta

Ha van otthon penne, és némi maradék sajt (külön jó, ha van füstölt is), készítsünk soksajtos tésztaszószt! Reszeljük le a sajtokat, és egy serpenyőben olvasszuk fel, majd keverjük össze főzőtejszínnel. Ízesítésnek használjunk sót, borsot, szerecsendiót, de ha pikánsabb ízre vágyunk, bátran adhatunk hozzá zöldfűszereket is.

Tartsunk otthon krémeket!

A házilag készített körözött, padlizsán-, vagy avokádókrém nemcsak finom és egészséges, de a hűtőben, lefóliázva napokig is eláll. Ha hétvégén elkészítjük, bármelyik este pirítósra kiváló, tápláló vacsora lehet. Az interneten számtalan recept található a legegyszerűbbtől a pikáns, különleges változatokig, így biztos, hogy találunk az ízlésünknek megfelelőt.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk, és természetesen várjuk a további ötleteket! 🙂

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM