Könnyű nyári ebéd receptek

Ajánlatunk irodai ebédnek is kiváló

Nagy melegben nem kívánunk nehéz ételeket, ugyanakkor finom ízekre ilyenkor is vágyunk. Ezért ajánlunk pár könnyű, nyári receptet, ami irodai ebédnek is kiváló.

Eperkrémleves

Fél kiló epret daraboljunk fel és tegyük egy tálba. Tegyünk hozzá egy pohár natúr joghurtot, 1,5 dl habtejszínt, 2 dl vizet, 2 evőkanál cukrot és egy citrom reszelt héját. Az egészet pürésítsük turmixgéppel vagy botmixerrel. A végén tegyünk bele néhány eperdarabot és lehűtve tálaljuk.

Joghurtos csirkemell salátával vagy tejfölös burgonyával

Fél kiló csirkemellet felvágunk és befűszerezzük sült csirke fűszerkeverékkel vagy bármilyen, általunk ismert fűszersóval bepácoljuk. Összezúzunk egy nagyobb gerezd fokhagymát, összekeverjük egy pohár natúr joghurttal és a csirkemell csíkokra öntjük. Hűtőben kicsit állni hagyjuk, majd kisütjük. Köretnek tálalhatunk mellé grillezett zöldséget, sült burgonyát. A legfinomabb, ha a felkarikázott, megfőzött burgonyaszeletekre ráöntünk egy pohár tejfölt, a tetejére reszelt sajtot szórunk és így megpirítjuk sütőben. Ha este elkészítjük, másnap egy dobozban magunkkal vihetjük az irodába, és csak fel kell melegíteni.

Görög saláta

Körülbelül 3 nagy, vagy 4-5 kis paradicsomot felkarikázunk. Hozzávágunk egy fél kígyóuborkát vékonyra szeletelve, majd megfelezve. Ízlés szerint kb. 20 szem olajbogyót vágunk mellé, illetve egy közepes lila hagymát apróra vágunk és belekeverünk. Leöntjük 2 evőkanál olíva olajjal, majd a végén óvatosan közé keverünk 20 dkg feta sajtot. Morzsolt oregánóval fűszerezzük, illetve hogy pikánsabb legyen, egy pici citromlét is tehetünk hozzá.

Csirkemell saláta

Tépkedj össze egy kis fej jégsalátát. Kockázz fel egy kisebb kígyóuborkát és kb. 4 közepes paradicsomot. Egy kis olvasztott vajra piríts 2-3 gerezd fokhagymát, kicsit sózd meg és süss meg rajta pár szelet felkockázott kenyeret. Ha ezt a műveletet kihagynád, akkor bolti kruton is megteszi. Végül ismét olvassz meg egy kis vajat, dobj bele összetört fokhagymát, sózd meg, és piríts meg rajta egy csíkokra vágott csirkemellet. Az egészet keverd össze egy nagy tálban. Jut még a kollégáknak is belőle. Joghurtos, zöldfűszeres öntettel is tálalhatjuk, de magában is nagyon finom.

Mentás zöldborsóleves

Kánikulában sokszor egy tartalmas leves is elegendő ebédre, ilyenkor kitűnő választás a mentás zöldborsóleves kenyérkockával. 450 gramm zöldborsóhoz adjunk egy kis fej salátát összetépkedve, illetve pár mentalevelet és egy felvágott vöröshagymát. Öntsük fel másfél liter vízzel, amibe tegyünk 3 húsleveskockát. Forraljuk fel az egészet, majd kb. 25 percig főzzük. Utána botmixerrel pürésítsük a levest. Kevés vajból és lisztből készíts világos rántást, és ezzel habard be a levest. Végül adj hozzá 1,5 dl tejszínt, kicsit még melegítsd, majd sóval, borssal ízlés szerint ízesítsd.

Neked mi a kedvenc nyári recepted?

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM