Készüljünk a nyárra, a ruhatárunkkal is!

Mit vegyünk fel? Elmondjuk!

Sajnos nyáron is kell dolgoznunk, és ilyenkor sokkal nehezebb megfelelni minden elvárásnak: kint kánikula van, az irodát 20 fokra hűti a légkondi. Legszívesebben egész nap flipflop-ban rohangálnánk, de bármikor jöhet egy ügyfél. Mit vegyünk fel? Elmondjuk!

Szerencsére a business viseletben sem kötelező egész évben kosztümöt hordani. Jól variálható, szellős anyagból készült ruhákat keressünk nyárra. Például egy hosszú len ruha, amire a hűvösebb irodában felvehetünk egy blézert, tökéletes választás. Nyugodtan hordhatunk nyáron élénkebb színű ruhákat, de az összhangra vigyázzunk.

Mára a sort-blézer is elfogadott business viseletté vált, természetesen, ha megfelelő, vastagabb anyagból készült. Egy magas sarkúval nagyon csinos viselet, ha hozzá való csinos lábakkal is rendelkezünk. 🙂 Ha némi súlyfelesleggel küzdünk, akkor ideális viselet egy könnyű, len hosszúnadrág egy tunikával.

Idén a rózsakvarc és a babakék a divatszínek, ezek bármilyen árnyalatát választhatjuk, akár egymással kombinálva is. Ha azonban úgy érezzük, ezek a színek nem illenek a személyiségünkhöz, nem kell hozzájuk ragaszkodnunk.

A piros idén is hódít, de a sárga, zöld, barackszín, lila is bármikor bevethető. Az irodában ugyanakkor kerüljük a neonszíneket, és élénk ruhához válasszunk visszafogott színű kiegészítőket vagy fordítva. A fekete-fehér is örökzöld kombináció, akár egy divatos, retro ruha formájában. A Pinterestről rengeteg ötletet gyűjthetünk.

Ami tilos:

Bármennyire is meleg van, főleg, ha az irodában nincs klíma, tilos a strandpapucs, strandruha viselete a munkahelyünkön. Hagyjuk a hétvégére a farmersortot és a sportos halásznadrágot is, inkább válasszunk egy vászon 7/8-as nadrágot.

A pánt nélküli vagy spagettipántos nyári ruhák bármennyire is divatosak, egy megbeszélésen, hivatalos tárgyaláson viselve megszegjük vele az etikai kódexet. Tartsunk az irodában egy könnyű blézert magunknál, és ha ügyfél érkezik vagy megbeszélésre megyünk, vegyük fel a ruhára. Fedetlen vállakkal ugyanis nem illik megjelenni, és lehet, hogy egy üzleti partner, ügyfél esetleg zokon venné a szabályok megsértését.

Ha kicsit hűvösebbre fordul az idő, egy farmernadrág csinos blúzzal is tökéletes irodai viselet. Azonban egy bizonyos kor fölött – és főleg irodába – kerüljük a koptatott, szaggatott darabok viselését. Az irodába inkább egy klasszikus, egyenes szabású modellt válasszunk.

Nektek mi a bevált nyári öltözet? Osszuk meg egymással! 🙂

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!