Mit vegyél fel a céges karácsonyi bulira?

Lássuk mit illik és mit nem!

A céges buli egyrészt egy jó kikapcsolódási lehetőség, másrészt viszont rengeteg olyan ki nem mondott szabály van, amit illik betartani annak érdekében, hogy ne veszítsük el a megbízható munkavállaló image-ünket. Lássuk, mit illik felvenni a céges karácsonyi bulira!

Természetesen az öltözködést meghatározza a helyszín is, hiszen egészen más öltözék való egy közös lovas túrához, a bowlingozáshoz vagy az éttermi vacsorához. Most az egyszerűség kedvéért azzal az általános lehetőséggel foglalkozunk, amikor a céges karácsonyi buli egy rendezvényhelyszínen van, vacsorával egybekötve, például étterem különtermében.

Légy visszafogottan elegáns!

Semmiképp se a hétköznapi ruháidban jelenj meg a karácsonyi bulin, amit mindenki az unalomig ismer! Biztosan van olyan ruhád, amit inkább különlegesebb alkalmakkor vagy családi eseményeken hordasz, vedd fel azt! Ha nincs, ideje beszerezni, lepd meg magad valamivel!

Hacsak nem úgy szól a megállapodás, hogy mindenki szándékosan, az összetartás jegyében ronda karácsonyi pulcsit fog viselni, akkor kerüld ezeket a vicces, színes, nagymintás kötött darabokat! Az elegáns kollégák között nagyon furán fogsz kinézni, és nem biztos, hogy a cég bohóca vagy szerencsétlenje kitüntető címre pályázol.

Szintén kerülendő a túlöltözés! Nincs szükség nagyestélyire, öltönyre. Persze, elsősorban a hölgyek esetében szokott előfordulni, hogy a kelleténél nagyobb hangsúlyt fektetnek a ruhára, leginkább a dekoltázs méretét illetően. Mindig tartsd szem előtt, hogy akikkel együtt leszel, azokkal másnap is és még évekig találkozni fogsz. A túl mini, túl szűk, túl kivágott ruha nem ebbe a közegbe való.

Hölgyek esetében egy csinos, mintás vagy egyszínű ruha, egy fekete nadrág, tunika övvel vagy egy szép sállal kiváló választás. Legyen rajtunk valami nem hétköznapi, választhatunk mintásabb vagy épp csillogóbb ruhát. Az ünnepi smink vagy egy picit több ékszer, egy elegánsabb, magas sarkú cipő is egész más hatást kelt.

Az urak esetében általában egyszerűbb a helyzet, egy elegánsabb nadrág és ing kombinációval sosem lehet mellé lőni. Kerüld az edzőcipőt, a kötött mellényt és a kötött pulóvert. A szett feldobható egy sportzakóval vagy nyakkendővel is. Válassz kényelmes ruhát, amiben nem feszengsz, tudod elegánsan viselni. Elég, ha a hétköznapi ruhákhoz képest egy-két fokkal elegánsabb, amit hordasz, a lényeg, hogy mindenki lássa, ez egy különleges alkalom, amikor minden ismert arc mégis egy kicsit más oldalát is megmutatja.

Kiegészítők és tárolók

Míg a hölgyek szeretnek kisebb-nagyobb táskákba pakolni, addig az urakra inkább az jellemző, hogy igyekeznek minden szükséges tárcát, kulcsot, mobiltelefont a zsebeikben elrejteni. Azonban egy hosszabb bulin ez nem feltétlenül kényelmes.

Gondot okozhat az is, hogy ha mindenkinél van mobiltelefon, az gyakran csörög, mindenki fotóz, élő közvetítést indít, felveszi a hívást. Annak érdekében, hogy a céges karácsony valóban különleges lehessen, az élményre koncentráljatok. Például nevezzetek ki egy asztalt, egy polcot vagy egy tálcát mobiltelefon tartónak, ahová mindenki leteheti a készülékét. A nyitóképek, ujjlenyomat olvasók miatt biztos, hogy nem keveritek majd össze őket, viszont így nincs olyan eszköz, amit feltétlenül pakolgatni kell, és a váratlan hívások se zavarhatják meg az eseményt.

Kedves gesztus, ha gondoskodunk eleve egy olyan helyről is, ahová a hölgyek biztonsággal letehetik a táskájukat. A ruhatár nem mindig a legjobb választás, nincs kéznél úgy a táska, macerás többször is kikérni. Egy megfelelő sarok viszont kiváló, ami szeparált, de látható.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM