Hogyan töltsük a tavaszi szünetet?

Programajánló

Idén viszonylag későn van a Húsvét, és ezzel együtt az iskolai tavaszi szünet is. Ennek előnye, hogy már jó időben szervezhetjük a különböző programokat.

Ha kisebb gyerekünk van, akkor mindenképpen keressünk valami jó, húsvéti programot. Gödöllőre például Erzsébet királyné is ellátogat, és fogadást tart a kastély dísztermében. A Húsvéttal egy időben Ibolya-napi rendezvény is lesz.

Tihanyban hagyományőrző nyuszis programokkal várják a családokat április 15-16-án. Szabadtéren mézeskalácsot sütnek, lesz nyuszi simogatás, tojásfestés, kosárfonás, fafaragás és néptánc természetesen.

Hollókőn az Ófalu parasztházaiban lesznek különbözőkézműves és gasztronómiai programok.

Természetesen emellett számos vidéki és fővárosi helyszínen lesz alkalom nyuszisimogatásra, tojásfestésre, különböző programokra, nézzünk szét, a környékünkön milyen lehetőségek adódnak.

Aki esetleg kirándulna, annak is tudunk úticélt ajánlani. A tavaszi szünetben akár messzebbre is eljuthatunk, például érdemes felkeresni Prágát vagy a magyar határ és Prága közötti kastényokhoz szervezhetünk egy körtúrát, számos szép helyszínre bukkanhatunk északi szomszédainknál.

Ausztriában a Fertő tó közelében lévő Fun Park kínál remek szórakozást, ebben a hatalmas, szabadtéri vidámparkban minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. Salzburg ugyan nincs közel, de mikor vágjunk neki egy hosszabb útnak, ha nem most. Érdemes Bécsben is megállni, a zöldellő parkokban sétálva, vagy a Hundertwasser-házakban gyönyörködve jókora sétát tehetünk.

Itthon is számos szép helyszín várja, hogy felfedezzük. Túrázóknak jó célpont lehet a Rám-szakadék vagy akár az Ilona-völgyi vízesés felkeresése. Gyönyörű helyszín a Megyer-hegyi tengerszem is, ide is érdemes túracipőben érkezni és megmászni a szintkülönbséget.

Szarvason feltétlenül nézzük meg az ébredező arborétumot és a Mini Magyarország csodás, miniatűr építményeit, amelyek között kisvonatok is járnak. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark is remek úti cél tavasszal, az állatok megtekintésén túl is itt tehetünk egy nagy sétát.

Ha inkább Nyugat-Magyarország felé vennénk az irányt, akkor menjünk el Bikalra, a középkori élménybirtokra. Itt láthatunk sólyomröptetést, lehetőség van íjászkodni, beöltözhetünk korabeli ruhákba. Mindent megtudhatunk a középkori életről, láthatunk lovagi tornát is, ha jókor érkezünk.

Ha inkább egy városi sétát tervezünk, akkor Győr belvárosát tudjuk ajánlani, vagy Dél-Magyarország irányában Szolnokon, a Tisza-parton járjunk egy jót.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!