Farsangi mulatság az irodában

Minek öltözzünk?

Van olyan munkahely, ahol megünneplik a jeles alkalmakat, így például a farsangot is. Ezt sokan szeretik, sokak számára pedig kín valaminek beöltözni, és nem is jutnak túl egy cica vagy hóember ruhán. Pedig a farsang is lehet felnőtt korban is jó mulatság, csupán kellő fantázia és humor kell a jelmez kitalálásához. Adunk pár ötletet.

A munkahelyi farsang alapjában általában egy alkalom a stresszoldásra, vidámságra, nevetésre, a kollektíva összehozására, a közös élményekre. Így nem az számít, hogy ki tölt több időt varrással, röltexboltok felkutatásával. Sokszor elegendő pár olyan tárgy vagy eszköz, amiből akár egy óra alatt, a buli előtti este össze tudunk ütni egy jópofa jelmezt.

Gazember

Menj ki a közeli parkba, és szerezz onnét bármilyen gazt: félig fagyott perje is tökéletes, vagy jobb híján pár fűszál és pitypanglevél. Kösd össze őket és látványosan szorongasd a kezedben. Ha megkérdezik, miért nem öltöztél be, csak mutasd fel a csokor gazt, és közöld, hogy te vagy a gazember. Garantált lesz a derültség.

Dugóhúzó

Szintén egy nagyon minimalista jelmez, ha keresel otthon egy bármilyen dugót, madzagot kötsz rá és a buliban húzod magad után: így te vagy a dugóhúzó.

A most következő jelmezek már egy kicsivel több előkészületet igényelnek, ha szintén gyorsan elkészíthetők.

Zsákbamacska

Vegyél egy nagy, erős szemeteszsákot, a legnagyobb méretűt, amit találsz a boltban, ha lehet, akkor 240 litereset. Vágj nyílást a két lábadnak és a két karodnak a megfelelő helyeken. Bújj bele, a nyakadnál kösd össze a zsákot. A fejed fesd ki macskának, ehhez egy szemceruza is elég: az orr alsó részét fesd feketére, rajzolj bajuszt magadra és a szemed is húzd ki „macskásra”.

Falra hányt borsó

Rossz, aki rosszra gondol, a szólásban a „hányt” a „vetett” szinonimája! A jelmez pedig igen egyszerű, öltözzünk tetőtől talpig fehérbe, és a ruhánkra ragasszunk fel néhány borsószemet ragasztópisztollyal. Elegendő, ha csak egy pólót áldozunk fel a buli kedvéért, az könnyen pótolható.

Szőlő

Ha valami kommersz öltözékben gondolkodunk, akkor vásároljunk jó sok zöld vagy lila lufit. Fújjuk fel őket és rájuk kötött zsinegeknél fogva varrjuk fel a ruhánkra (Itt a nadrágot is be kell áldozni, de ha csak pár öltéssel dolgozunk, akkor nyom nélkül eltávolítható lesz az összes lufi a buli után). Egy ilyen öltözékben kicsit nehéz mozogni, főleg táncolni, viszont némi súlyfelesleggel bíró kollégáknak kimondottan jól jöhet, ha azzal hárítják a felkérést, hogy csak „lógnak” még egy sort az italos pult mellett.

Jó bulizást mindenkinek! 🙂

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!