A legjobb hazai és külföldi állatkertek

Feltétlenül látogassatok el!

állatkert

Állatkertbe menni nem csupán kisgyerekekkel érdemes, felnőtteknek is kiváló program végig látogatni a legjobb hazai és környező országbeli parkokat. Az elmúlt években valamennyi nagy átalakításon, fejlesztésen ment keresztül, ha régen jártál állatkertben, feltétlenül látogass el újra ezekbe!

A legjobb hazai állatkertek

Mindenképp érdemes a listát a Fővárosi Állatkerttel kezdeni. A terület folyamatosan bővült és átalakult az elmúlt években, jelenleg is épül az egykori Vidámpark helyén létesülő, 5 hektáros Pannon Park, ami az ígéretek szerint európai mércével mérve is egy gigantikus beruházás lesz fedett a biodómmal, benne egy kanyargó folyócskával, amin csónakázni lehet és a dómhoz kapcsolódó kifutókkal.

A jelenlegi állatkert nagy varázsa a Varázshegy, amely a dínók és egyéb őslények, állatbemutatók és oktatófilmek vetítésének színtere. A csodaszép, modern kifutókban számtalan érdekes állatot megtekinthetünk, köztük a kis gorillabébit, Ashát, a már nem is olyan kicsi elefántlányt és kisöccsét, Arunt.

A nyíregyházi állatkert, a Sóstó Zoo leginkább egy szafariparkra hasonlít, ahol fent, a magasba kifeszített hosszú, elágazó pallókon, az úgynevezett Tarzan ösvényen lehet végig sétálni, és lenézve megcsodálni a szavanna állatait, a zsiráfokat, zebrákat, gnúkat, orrszarvúkat, majmokat, oroszlánokat és gepárdokat.

Itt található az Ócenárium is, ahol a fővárosi Tropicariumhoz hasonlóan egy üveg alagúton végig sétálva lehet megcsodálni a tengeri élőlényeket, köztük a cápákat. Az állatok közül mindenképpen ki kell emelni a ritkaságnak számító fehér tigriseket.

Mindenképpen ki kell emelnünk a Veszprémi Állatkertet is, amely szintén jelentős bővítésen esett át az elmúlt években, és a bővítés még folytatódik. A szavanna kifutóban orrszarvúkat, zebrákat, zsiráfokat és struccokat láthatunk. A hatalmas területet körbe sétálhatjuk vagy felmehetünk a középen elhelyezett kilátóba. Testközelből láthatjuk a kíváncsi kattamakikat vagy gyűrűsfarkú makikat, akik nem restek elvenni az ennivalót az emberek kezéből.

Itt található egy hatalmas dínópark is, ahol számtalan dínószobor között sétálhatunk, megnézhetjük a kicsi és a legnagyobb példányokat is életnagyságban.

A legjobb külföldi állatkertek

Rengeteg csodaszép állatkert és szafaripark található világszerte, mi most a szomszédos országok egy-egy állatkertjét emeljük most ki.

Bécsben egyértelműen a pandák jelentik a fő attrakciót annak ellenére, hogy többnyire csak a hátukat mutatják a látogatóknak. Ha ide látogatunk, ne mulasszuk el megnézni a fókashow-t, de ne álljunk túl közel a plexifalhoz, mert különben lecsapnak vízzel a magasból halért csobbanó állatok.

A prágai állatkertben több minidóm is található, ahol egy-egy élővilág-csoportot mutatnak be, varázslatos a hangulatuk. A park érdekessége, hogy egyedülálló módon kutya pórázon bevihető (az egyetlen feltétel, hogy oltott és jól szocializált állat legyen), kizárólag az állatházakba nem léphetnek be, ahol szabadon vannak a benti állatok. A nagy szintkülönbség miatt az állatkerten belül libegővel lehet lerövidíteni az utat.

Egy kicsi, ugyanakkor modern, hangulatos állatkert található még Bajmócon, Szlovákiában. Érdekessége, hogy a város központjában található egy csodaszép, francia stílusú vár, a mellette lévő hatalmas őspark egyik része egy szabadtéri strand, a másik pedig az állatkert. Kiváló hétvégi program Bajmóc és nevezetességeinek megtekintése.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!