A pécsi könyvelők és a debreceni adótanácsadók a legjobbak!

Statisztikák a szakmai versenyekről

Az Év Könyvelője és Az Év Adótanácsadója versenyek I. fordulójának eredményeiből hagyományosan minden évben készül statisztika, ami ez alkalommal sem maradhat el, hiszen idén is több mint 2500-an töltötték ki feladatlapokat.

A könyvelők átlagosan 45%-os teljesítményt értek el a teszten, míg az adótanácsadók átlagosan a kérdések felére adtak helyes választ.

Hogy össze tudd hasonlítani saját eredményed, eláruljuk az első három legjobb teszteredményt:

Az Év Adótanácsadója Az Év
Könyvelője
1. 90% 90%
2. 85% 85%
3. 80% 80%

Az a közel 150 versenyző, aki 60% vagy afölötti eredményt ért el (és az adatlapon kitöltötte adatait), természetesen idén is tanúsítványt kap az átlag feletti teljesítményéről a PENTA-tól. Ezek postázására január folyamán kerül sor (az érintetteket a kiküldéskor e-mailben fogjuk értesíteni).

A legtöbb helyes válasz a könyvelők esetében a KATA tételes adófizetési kötelezettségével kapcsolatban érkezett, bár erre is mindössze a válaszadók 78%-a tudta a helyes megoldást. Legkevésbé a bekerülési érték meghatározásában jártasak könyvelőink, az ezzel kapcsolatos kérdésre mindössze 17% tudta a helyes választ.

Az adótanácsadók tesztjében 91% válaszolt helyesen a korlátlan adólevonási joghoz kapcsolódó kérdésre. A legnehezebb kérdésként holtversenyben végzett a hivatalos sportolók bevételmaximuma és az adószám törlésével kapcsolatos kérdés, mindkettőre csupán a válaszadók 22% tudott helyesen felelni.

Ha az egyes városok eredményeit szeretnénk összehasonlítani a kitöltők átlageredménye alapján:

Az Év Könyvelője Az Év Adótanácsadója
Budapest 45% 51%
Debrecen 46% 56%
Győr 47% 48%
Kaposvár 41%
Kecskemét 36% 54%
Miskolc 41% 51%
Nagykanizsa 44% 39%
Nyíregyháza 45%
Pécs 52% 45%
Szeged 40%
Székesfehérvár 52%
Szekszárd 44%
Szolnok  46% 55%
Zalaegerszeg 47%

Minden résztvevőnek gratulálunk az elért eredményhez! A győztesek az Adóegyetemen vehetik át ünnepélyes keretek között a nyereményüket. Fényképes beszámolónkkal hamarosan jelentkezünk.

Az első forduló eredményei ide kattintva érhetők el >> A szakmai versenyek eredményei

Ha Te is szeretnél az idei évben jó eredményt elérni szakmai versenyek valamelyikén, gyere el konferenciáinkra és kapj választ előadóinktól a fogós kérdésekre. A PENTA 2016. tavaszi konferenciáit megtalálod a következő linken >> Konferencianaptár 2016.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM