Hétindító – 51. hét

Hangolódjunk az ünnepekre!

hétindító

Nos, így emelkedett ünnepi hangulatban, a meleg habos kávét kavargatva, tekintsük át, hogy az ünnepek előtt milyen feladatok hadával is kell szembenéznünk!

A járulékbevallások múlt heti arzenálján túl ezen a héten az áfa bevallásoké a főszerep.

December 20-ra, azaz mára határidős az áfa bevallások benyújtása:

  • 65-ös áfa bevallások,
  • A60 -as összesítő nyilatkozatok,
  • és a 01-es (az arra kötelezetteknek) bevallások benyújtásának határideje is,
  • Termékdíj előleg megfizetése.

Mindezeken túl, amire folyamatosan gondolnunk kell decemberben:

  • áfa státusz-beli váltások, áfa “módszerek” közti választás (pl. pénzforgalmi áfa, MNB-EKB árfolyam választás kérdései stb.),
  • jó időszak ez egy törzsadat kontrollhoz, kinek milyen tevékenysége van, mit is végez ténylegesen, kell-e törölni, felvenni új tevékenységet,
  • és természetesen – és nem utolsósorban – felkészülés az új adóévre az adójogszabály változások mélyreható tanulmányozása mellett.

Már az új törvények alapján gyakorlatilag napok alatt javaslatokat tennünk ügyfeleinknek, hogy megoldási, adózási alternatívák lehetnek jók és gazdaságosak az ő szempontjukból, és meg kell nekik magyaráznunk, hogy nem minden úgy van, ahogy azt egyes cikkekben és a híradásokban látták, hallották, olvasták, hiszen nagyon sok tájékoztatás felszínes, nem ismerve a részleteket könnyen többe kerülhet a leves, mint a hús!

A héten mindenképpen foglalkoznunk kell azon ügyfeleink adófolyószámláival, ahol fontos, hogy fordulónapon ne legyen tartozás, vagy bizonyos limit fölé ne emelkedjék! Gondolok itt KATA-sokra, a jövőben KATA alá áttérni kívánókra, civilekre stb.

Arra kérek mindenkit, saját magatok védelmében és megnyugtatására, amely ügyfél adónemet, áfa státuszt, vagy módszert vált, kérjétek, hogy ezt írásban is erősítse meg, a későbbi problémákat elkerülendő!

Mivel addig már nem találkozunk, mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag boldog új évet kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!